Олександра Набокова: «Головне – не смачний салат і гроші, а музика»

До рок-індустрії належать не лише хлопці, але і дівчата, які не відстають від чоловічих колективів. І хоча Girls Band – явище унікальне, у Запоріжжі існує не менш унікальний гурт під назвою «The Refrigerator Cuties». Музичний колектив с 2008 року створюють три дівчини: Саша Набокова ,  Даня Надточий та Аля Орлова, які створили свій власний стиль у музиці під назвою Cutie-Rock, який містить в собі поп та інді рок.

Від нашої зустрічі ми зробили деякі висновки. По-перше, дівчата нашого міста досить талановиті та сильні музиканти з неабияким талантом. По-друге, музиканти, вони на то і музиканти, що живуть за для музики, а не грошей чи слави. І гурт «The Refrigerator Cuties» – яскравий тому приклад.

– У вас така цікава назва «The Refrigerator Cuties» (назву можна перекласти як  «Холодильник знахідок», – «Пороги»). Що вона символізує?

– Обрали її, тому що ми мало їмо і в нашому холодильнику замість звичної їжі завжди багато свіжих музичних продуктів.

– Як же вас наштовхнуло на те, щоб зібрати свій Girls Band?

– Все було дуже просто. Пару років тому я просто захотіла грати. У цей же момент таке бажання з'явилося і в Алі з Данею. Так ми об'єднали свої зусилля і почали вчитися загальній музичній справі разом.

І яким було ваше перше досягнення?

– Ендорсмент гітар Daisy Rock, який ми отримали завдяки Російській компанії O.K.& Co. Вони подарували нам наші перші хороші інструменти і це дало нам можливість розвиватися.

– Ваш стиль виконання особливий, якого раніше не зустрічали ваші слухачі. Хто з музикантів вплинув на ваші музичні смаки?

– Кожна з нас слухає досить різну музику. Напевно, практично вся вплинула на нас по-своєму. Ми не можемо точно знати, хто і як. Хочеться вірити, що це легенди музики.

Насьогодні  у вас вже є один відомий офіційний сингл «Graduation Time» (2010), на який був знятий відеоролик. Ще є офіційні записи?

– Поки що у нас є просто аудіозаписи для прослуховування. Ми не даємо кожній з них якийсь офіційний статус. Для нас це поки що зовсім не важливо.

Ви самі пишете музику. А чи дарували вам пісні? Або ви їх у когось купували?

– Ми самі пишемо музику, тому що ми це можемо. Хоча, це не принципово, бо якщо є хороша пісня, яку написав хтось інший і у нас є можливість її виконувати, – чому б і ні? Як раз ми займаємося новою піснею, яку написав для нас відомий американський виконавець PJ Proby.

– Ви почали записувати нові пісні. Що це за пісні і коли ми зможемо їх почути?

– Зараз ми записуємо дві пісні. Перша лірична, називається Late Summer Song. У неї настрій останніх літніх спекотних днів. Друга пісня, No Reason To Cry, швидка і весела.

Ми вже записали барабани та бас, так що третина роботи виконано. Сподіваємося, першу пісню можна буде почути вже у найближчий місяць.

– До речі, хто саме ходить на ваші концерти? Хто ваш слухач?

– Якщо чесно, не знаю. Нас слухають різні люди. Вони не відносяться до якоїсь певної субкультури чи окремого вікового складу. Ми граємо для всіх.

– Чи дарували вам якісь подарунки ваші прихильники і що це було?

– Так, ми отримуємо подарунки від шанувальників. Нам дарували квіти, футболки. А ось недавно мені прислали з Нідерландів гітарний підсилювач Roland і кілька гітарних примочок Danelectro з Данії. 

На одному з концертів у тебе відстебнувся ремінь від гітари, але ти не розгубилася  та продовжила грати. Розкажи, які ще траплялися з вами конфузи під час виступів? Як справлялися з цим?

– Бували дрібні неприємності. Наприклад, коли плаття так і прагнуло зісковзнути прямо посеред пісні (до речі, хороший засіб – це двосторонній скотч, беріть на замітку), коли підлога слизька і складно встояти на підборах. В основному, головний конфуз нашого часу – це некомпетентні й неосвічені організатори і поганий звук.

– Чим ви пишаєтесь найбільше в своїй музичній кар'єрі?

– Хочеться, щоб нами пишалися наші близькі люди. Це головне. Для нас досягненням є вже те, що ми йдемо до своєї мети і не зупиняємося. Хочеться досягати висот. Не варто просто сидіти і пишатися тим, що колись виступив у якомусь крутому клубі або що організатор нагодував тебе смачним салатом і оплатив номер у готелі. Головне – це музика, а не слава та гроші.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Яна Мостова