Свято української мови і писемності шукає переможців

Заходи, приурочені святкуванню української писемності, триватимуть до 11 листопада. В цей день в урочистій обстановці будуть оголошені результати конкурсних змагань і названі імена переможців. А почалося свято української мови і писемності 19 жовтня в ЗНУ. Відкрилося воно науковою студентською конференцією «Українська граматика в персоналіях: історія і сьогодення». План заходів, приурочених до дня української мови, масштабний: брати участь в них можуть не лише майбутні філологи, але і представники усіх факультетів ЗНУ.

Упродовж святкування також заплановані тематичний цикл лекцій «Мовна політика і мовна ситуація в Україні», диспути, круглі столи, конкурсні фронтальні диктанти, анкетування студентів, конкурси, зокрема, перший відбірковий тур Всеукраїнського конкурсу знавців української мови, лінгвістичні ігри, вікторини з мовознавства.

Ініціатором урочистості більше 10 років виступає кафедра української мови за сприяння інших кафедр ЗНУ. Координатор свята – кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови Людмила Кучеренко.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Дмитро Абрамов