П’ять варіантів відпочинку на травневі свята

Кожен обирає плани на травневі свята відповідно до своїх можливостей. Але що робити студентові, у якого в запасі тільки стипендія, що має звичку швидко закінчуватися? «Пороги» дослідили декілька варіантів відпочинку для студентів під час травневих канікул.

1) Найпростіший варіант – стандартний похід у кінотеатр. Чим ближче літо, тим прем’єрніше і цікавіше стає фільмова палітра. А сучасні фільми, конвертовані у 3D, роблять перегляд ще цікавішим. За квиток доведеться викласти 60-80 гривень плюс попкорн у сумі становлять близько 100 гривень.

2) Пікніки з друзями на природі, смаження шашлику також ніхто не відміняв. Головний атрибут такого відпочинку –дружна компанія, запас провізії, гарне місце десь на Хортиці та м’яч, бадмінтон і музика. Тут основні витрати зосереджуються на тому, скільки ви їсте.

3)  Поширений варіант на травневі свята – активний відпочинок, а саме – піший поход, наприклад, в Криму або Карпатах, що забезпечить вас порцією адреналіну та яскравих емоцій. Вартість такого  задоволення для студентів становить близько 450 гривень.

4) Гарним способом відпочинку може стати змістовна та цікава екскурсія містами  рідної України.  Для того, аби погуляти вулицями сусіднього Дніпропетровська вам знадобиться дві години дороги. Квиток в одну сторону коштує 38 гривень, автобуси ходять кожні 20 хвилин. Дводенне перебування у перлині Чорного моря вам виллється у приблизно 650 гривень.

Якщо вас цікавить Львів, то яскрава чотириденна екскурсія найвизначнішими пам’ятками коштуватиме вам 375 гривень без залізничних квитків.

Для прихильників квітів Крим пропонує Парад тюльпанів, відвідання якого обійдеться вам у 850 гривень. А от чарівний Софійський парк в Умані привітає вас лише за 420 гривень.

5) Якщо Україна як туристичний осередок вас не цікавить, то гарним варіантом відпочинку може стати автобусний тур країнами Європи: Чехія, Польща, Німеччина, Австрія, Франція. Підібрати собі тижневий автобусний тур з відвіданням трьох країн можна й через інтернет-каталоги. У період травневих свята ви можете знайти пропозиції навіть за 120 євро!

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Дар’я Григора