Чотири ранкові напої, аби почувати себе бадьорим

Знову треба на пари, а прокидатись зовсім не хочеться? Аби почувати себе бадьорим та працездатним, «Пороги» рекомендують тонізуючі напої на весь день. 

Освіжаючий напій  з молока, яблучного пюре і чорноплідної горобини

2 склянки молока закип'ятити з цукром (3 ст. ложки) і корицею (½ ч. ложки), добре охолодити. Стиглі плоди чорноплідної горобини (150 – 200 гр.) очистити від плодоніжок, вимити, обшпарити окропом (для розм'якшення) і протерти крізь часте сито. 1-2 яблука солодких сортів промити, очистити від шкірки й серцевини, пропустити через м'ясорубку. Яблучне пюре охолодити, потім з'єднати з протертими плодами чорноплідної горобини. Під фруктове пюре повільно влитии охолоджене молоко, розмішуючи міксером, щоб не згорнулося. Готовий напій охолодити. Перед подачею на стіл додати мелену корицю й подрібнені ядра волоського горіха (1 ст. ложка).

Лимонний тонік

Свіжо вижатий сік лимону необхідно змішати з теплою водою. Цей напій придуманий спеціально для ледарів, які полюбляють зранку довше побути в теплому ліжку. Однак, незважаючи на простий рецепт, він непогано підвищує тонус, заводить всі системи організму та підвищує працездатність. А якщо додати чайну ложку меду, цьому напою взагалі ціни не буде.

Від втоми

У склянку кефіру додати чайну ложку меду й столову ложку з подрібнених волоських горіхів, кураги, чорнослив або родзинок без кісточок. Такий десерт прекрасно зніме відчуття фізичної слабкості.

Освіжаючий напій з молока і морквяного соку

2 склянки молока закип'ятити, остудити. Моркву очистіть, промийте і вичавіть сік у соковижималці (1 склянка). Охолоджене молоко треба з'єднати  моркв’яним соком, додати жовтки трьох яєць і цукор. Все ретельно перемішайте за допомогою міксера. Перед подачею на стіл напій добре охолодити і розлити в маленькі склянки.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Олександра Мирошниченко