Журналіст Данило Яневський: «Щастя – допомагати людині, яка поряд із тобою»

Зустріч із відомим українським журналістом, теле- та радіоведучим,  істориком Данилом Яневським відбулася 28 березня на факультеті журналістики Запорізького національного університету.

Журналіст почав розмову з «неприємної частини», сказавши, що між ним і студентами велика вікова прірва, різні пріоритети, ціннісні системи, рівень знань і досвід, тому важко буде донести свою думку і в чомусь їх переконати.

«Приємною частиною» виявилися запитання від студентів. Гість наголосив, що немає дурних запитань, є дурні відповіді.

Пан Данило розповів про українську діаспору в Америці. Зокрема, про те, що наші співвітчизники мають там велику пошану, серед них багато професорів, юристів, адвокатів, лікарів.

Дмитро Яневський пишається своєю дружиною Мартою Коломієць, яка є директором Міжнародної програми академічного обміну імені Фулбрайта в Україні: «Ми вже двадцять років одружені. І я вдячний їй за те, що вона приймає мене таким, яким я є, і завжди підтримує. Там, де продуктивна жінка , там і продуктивний чоловік», – зауважив Данило Борисович.

Під час відповідей на запитання Данило Яневський дав студентам багато мудрих настанов: «Ми чомусь завжди хочемо неймовірного кар'єрного зросту, світового визнання, але дуже мало часу приділяємо близьким. Щастя – допомагати людині, яка поряд із тобою».

Данило Яневський виявився відкритою до спілкування, впевненою в собі харизматичною, життєрадісною особистістю. «Зустріч із Данилом Яневським пройшла швидко, але цікаво. У нього своя філософія, свій погляд на життя, і цим він зацікавив студентів. Його жвавість, приклади з життя не давали відволікатися ні на мить. Це дуже цікава, не схожа на інших людина, різностороння, з ним хочется спілкуватися», – поділилася враженнями студентка першого курсу Сідоня Аракелян.

Фото: Михайло Тупіков

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Євгенія Науменко