Магія літніх міст

 Усі міста влітку схожі одне на одного. Усюди ті ж самі виснажені спекою люди, які наче замучені спрагою звірі з далекої Саванни гуртуються, з настанням вечора навколо міських водоймищ: ставків, каналів та фонтанів.Усюди ті ж самі розпечені безжальним сонцем будівлі з дахом, наче величезні грилі, в яких, як у великих мікрохвильових печах тисячі людей намагаються врятуватись від спеки.

Більшість мандрівок літнього сезону спрямовані в напрямку моря, біля нього люди шукають таку дефіцитну у місті прохолоду. Заради морського солоного повітря міщани ладні провести безліч часу у маленькій залізній коробочці вагону, доданого на літній сезон потягу.

Знаходяться ж і ті люди, хто любить запах розпеченого асфальту та полохливі крики літніх ластівок з ранку до самого вечора. Вони готові спостерігати за тією майже не помітною, красою міста, шукати її спекотними днями і холодними вечорами, щоб в одну мить спостерігати найкрасивішу подію їх життя. Спостерігати, як сонце розчиняється у молочно вершкових хмарах. Падає у воду і залишає від себе лише рожево фіолетову  акварель. П’яніти від ранкової прохолоди, ходити венами спорожнілих від туристів вулиць. Бачити , як сонце немов дитина прокидається над містом та своєю посмішкою пробуджує всі заспані будинки, вулиці, місто.

 Літні міста дарують своїм шанувальникам свіжу суміш вечірньої прохолоди, теплої запашної трави рідких міських галявин та живильний запах озону від звичайних гучних літніх гроз.

Це все магія літніх міст, з приходом відпусток деякі міста чарівним чином наповнюються , а деякі спустошуються, дехто їде до гучних міст, інші шукають душевної рівноваги. І перші, і другі знаходять саме свій Оазис у ці літні вечори.

 

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Ксения Иванова