Запорізькі студенти взяли участь у відеолекції від французького професора Франсуа Бурде

У межах програми подвійного магістерського диплома між Запорізьким національним університетом та університетом дю Мен (Франція) на факультеті іноземної філології ЗНУ 25 лютого відбулася відеоконференція. Організатором заходу виступили представники кафедри романської філології та перекладу факультету іноземної філології.

Онлайн-лекцію для запорізьких студентів провів професор університету дю Мен Жан Франсуа Бурде. Він запропонував студентам 3-5 курсів спеціальностей «Французька мова та література», «Переклад (французька мова)» й «Англійська мова та література» ознайомитися з літературним текстом французького письменника Жана Жіоно й проаналізувати епоху, в якій жив та писав свої твори автор. Крім того, учасники лекції розглянули характерні риси індивідуального авторського стилю Жана Жіоно.

Така форма роботи в межах підготовки подвійного магістерського диплома за спеціальністю «Французька мова та література» не нова, адже ця відеоконференція була вже п’ятнадцятою. Також у заході взяла участь випускниця Запорізького національного університету, асистент кафедри романської філології та перекладу Наталія Проскуріна, яка отримала стипендію Посольства Франції в Україні й наразі навчається в університеті дю Мен на рівні «Master 2».

Фото: sites.znu.edu.ua

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Пороги