Вчителі-словесники області зібралися на семінар, де обговорили нові тенденції в дисциплінах і підготовку до ЗНО

Практико-орієнтований семінар для вчителів словесників (українська мова та література, російська мова та література, світова література) за підтримки Міністерства освіти і науки України, департаменту освіти і науки, молоді та спорту Запорізької міської ради та Інформаційно-аналітичного методичного центру Запоріжжя відбувся 18 лютого на базі Запорізького національного університету.

Тематикою першого практичного семінару стали сучасні тенденції в українській і світовій літературі, сучасному шевченкознавстві (до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка) та підготовці учнів старших класів до зовнішнього незалежного оцінювання.

У межах заходу відбулося засідання двох секцій – для вчителів української мови та літератури й для вчителів російської мови та літератури й світової літератури.

Зокрема, декан філологічного факультету, професор Тамара Хом’як розповіла викладачам-українознавцям про типові помилки, які учні допускають під час тестування, аби під час навчального процесу була можливість докладніше опрацювати саме ці проблемні аспекти та вдало підготуватися до майбутнього ЗНО.

Для вчителів російського відділення консультації провели доценти кафедри російської філології Тетяна Хейлик та Оксана Темна. Вони розглянули інноваційні процеси, що відбуваються в російській мові, та нові твори, які останнім часом увійшли до шкільної програми зі світової літератури.

«На превеликий жаль, сьогодні бракує актуальних підручників і матеріалів для вчителів-словесників як серед українознавців, так і для викладачів світової літератури. Нас завжди хвилюють і питання підготовки до ЗНО, нововведення в законодавстві МОН України. Тому, вважаю, такі семінари потрібні: вони допомагають зорієнтуватися в нових темах, бути в руслі подій вітчизняної та світової літератури, а також врахувати попередні помилки, аби наші учні вдало проходили тестування й мали можливість приєднатися до студентства», – прокоментувала захід викладач багатопрофільного ліцею №62 Євгенія Коба.

Джерело: sites.znu.edu.ua

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Пороги