Серед фіналістів конкурсу «Якими мають бути місцеві ЗМІ» студенти-бакалаври журфаку ЗНУ

Випускники-бакалаври факультету журналістики Запорізького національного університету Анна Абліцова та Геннадій Матвієнко стали фіналістами конкурсу «Якими мають бути місцеві ЗМІ».

У ньому взяли участь 27 журналістських текстів, кожен із яких члени журі оцінювали за 10-бальною шкалою, враховуючи глибину й усебічність розкриття теми, інформативність, логічність викладу й аргументації, ексклюзивність інформації, читабельність.

«Ідея нашого матеріалу – показати, що маніпулюють читачами не тільки російські ЗМІ, а й наші, запорізькі. Ми взяли один інформаційний привід і проаналізували, які новини з нього зробили різні інтернет-ресурси нашої області. Виявилося, що маніпуляцій в матеріалах вистачає», – прокоментували Аня та Геннадій.

Оголошення остаточних результатів та розподіл місць і нагород відбудеться на церемонії нагородження 4 липня в бізнес-центрі «Іллінський» (Київ, вул. Іллінська, 8).

До складу журі увійшли Катерина Лаба (директор Інституту розвитку регіональної преси), Олексій Погорєлов (генеральний директор Української Асоціації Видавців Періодичної Преси), Світлана Еременко (керівник проекту з моніторингу регіональних ЗМІ УОЦР), Олексій Мацука (головний редактор інтернет-видання «Новости Донбасса», директор Донецького інституту інформації).

Фото: 112.ua

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Катерина Полякова