Запоріжці вшанували пам`ять «особистого ворога Путіна»

v61Hag4ZIEs5 лютого біля ОДА запорожці вшанували пам’ять Іси Мунаєва, командира проукраїнського Міжнародного миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва. Згадати героя та звернути увагу на те, що чеченський народ також взяв участь у захисті України, прийшли представники різних національних діаспор.

Іса Мунаєв – генерал Збройних сил Чеченської Республіки Ічкерія, він пройшов Першу та Другу чеченські війни, після яких став називав себе «особистим ворогом Путіна». Генерал не зміг залишитися байдужим до ситуації між Україною та Росією. Він створив миротворчий батальйон  імені Джохара Дудаєва, до складу якого увійшли не тільки чеченські бійці, а й добровольці з багатьох європейських країн. Його дії стали прикладом об’єднання представників різних національностей задля захисту країни.

«Україна зараз потребує об’єднання всіх народів, які живуть на її території. Слава Україні, нехай буде мир на цій землі», – побажав керівник Арабського центру доктор Науфаль Хамдані.

Слова співчуття висловила й керівник Запорізького центру татарської культури «Алтин Ай» Ряхима Ахмерова: «Серед моїх співвітчизників-українців, які захищають рідний край, загинув один із славних синів чеченського народу!»

«Ця акція підтверджує, що представники національних громад завжди поруч з нами і допомагають захищати країну», – підкреслив директор департаменту культури та туризму, національності та релігії Владислав Мороко.

Під час заходу лунали гасла «Слава Україні», «Вічна пам’ять загиблим», «Разом ми – сила». Майже кожен учасник тримав прапор України та запалену свічку в пам’ять про загиблих в зоні АТО.

Автор: Дарина Применко