Розпочався Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги

U4eqaXb9dhEВсеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги розпочався 19 березня літературним ралі у Центральній бібліотеці для дітей ім. М. Андросова.

У перегонах «книжкової траси» взяли участь дві команди запрошених п’ятикласників, яких підбадьорювали літературні герої із Запорізької дитячої школи мистецтв №1.

Працівники бібліотеки через ігрові форми роботи популяризували читання та бібліотечні послуги.

«Ми звернули увагу дітей на нові книжки бібліотеки, наприклад, пригодницьку фантастику українських письменниць Галини Малик та Марини Павленко. Цікавим відкриттям у літературі для дітей буде жанр кіберфантастики. У цьому напрямку працюють дитячі письменники України Сергій Гридін та Олександр Есаулов», – розповіла бібліотекар Катерина Дромашко.

Літературні перегони складалися з декількох «заїздів». «Краєзнавчий»  перевіряв знання цікавих фактів про історію міста. «Казковий», «Детективний» та «Фантастичний» – це вікторини на знання творів у цих жанрах. Під час «Літературного» заїзду діти мали згадати назву твору та його автора, прослухавши запропонований уривок. Заїзд «Покажи і вгадай» перевіряв уважність дітей до цікавих деталей з літературних творів. Переможців нагородили призами.

Нагадаємо, що Всеукраїнських тиждень дитячої та юнацької книги проводиться щороку у період весняних канікул. Цього року у рамках Тижня у 17-ти запорізьких бібліотеках для дітей проводитимуться пізнавально-розважальні заходи: літературні подорожі, книжкові дефіле, бібліотечні шоу, книго-кіно-мандрівки тощо.

Автор: Наталія Гордибакіна