У Twitter почався “шторм” на вшанування річниці депортації кримських татар

18 травня у річницю депортації кримськотатарського народу з Криму з 10:00 до 19:00 у Twitter триватиме акція на підтримку кримських татар. Ініціаторами акції стали ГО«Центр UA», Крим SOS та Громадський рух «Чесно».

«З моменту анексії півострова права кримськотатарського населення зазнали жорстоких утисків. Численні порушення прав людини, переслідування активістів та журналістів за їх проукраїнську позицією стали жахливою реальністю. Суттєвих обмежень зазнали і права на свободу слова – 1 квітня майже всі незалежні, кримськотатарські ЗМІ були закриті. Цього року окупаційна влада пішла далі і обмежила право на мирні зібрання, заборонивши проводити акцію до річниці депортації кримських татар, яка мала відбутися у Сімферополі. В цій ситуації громадяни України повинні висловити свою підтримку своїм співвітчизникам, які опинилися в таких жахливих умовах. Ми запрошуємо кожного приєднатися до нашої акції та надіслати твіт у підтримку кримських татар», – зазначають організатор на сторінці акції.

Користувачі вже твітять записи із хештегами  та  і закликають усіх долучатися до флеш-мобу.

До акції долучаються користувачі інших соціальних мереж:

Today in Crimea #SaveCrimeanTatars- photo courtesy of Yuliya Malkova

Posted by Sevil Sevdiyar on 16 Май 2015 г.

Нагадаємо, сьогодні, 18 травня в Україні та світі вшановують пам’ять примусово виселеного кримськотатарського населення Кримської АРСР, проведене НКВС 18 травня 1944 року. Офіційно причиною депортації вказувалася співпраця деяких кримських татар з нацистською Німеччиною під час Другої світової війни. У 1989 році депортація була визнана Верховною Радою СРСР незаконною і злочинною. Кримські татари вимагають визнати депортацію геноцидом.

Джерело: universe.zp.ua