Доремонтувалися: пожежа у 53-й школі сталася через ремонт даху

17989Масштабна пожежа 22 червня в загальноосвітній школі № 53 сталася через порушення правил пожежної безпеки при проведенні вогневих робіт працівниками ТОВ «Будінвест», які в цей день здійснювали  ремонтні роботи, пов’язані з укладенням бітуму на покрівлі школи. Про це «Порогам» повідомили у відділі зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Запорізькій області.

Як повідомили у МВД Запорізької області, за пожежу будуть відповідати лише ті виконавці робіт, які порушили техніку пожежної безпеки, що стало причиною займання. Зараз ведеться розслідування, щоб їх виявити. Справа занесена до ЄРДР за ч. 1 ст. 270 «Порушеннявстановленихзаконодавством вимог пожежноїбезпеки».

Нагадаємо, горище школи загорілося о 14 годині. В цей час у приміщенні працював пришкільний літній табір, в якому знаходилися 42 дитини і 15 вчителів.

Не дивлячись на те, що на місце виїхали 16 одиниць аварійно-рятувальної техніки та 65 рятувальників, вони кілька годин не могли загасити полум’я на горищі школи, яке поширилося на 500 кв. метрів. Як повідомили в МНС, складність гасіння пожежі полягала в тому, що будівлі вже майже 80 років, і несучі конструкції покрівлі – дерев’яні, шифер теж встановлений на дерев’яній обрешітці.

17999Ще однією проблемою було те, що школа розташована в приватному секторі, тому тиск води в системі водопостачання дуже низьке, і воду довелося підвозити додатково.

Ніхто з учнів і вчителів не постраждав. Персонал школи самостійно евакуював усіх дітей ще до прибуття пожежників.

До речі, школярів наступного ж дня після пожежі влаштували в аналогічний пришкільний табір сусідньої школи.

«Діти, які були в таборі, зараз за наказом територіального відділу освіти переведені в такий же шкільний табір сусідньої ЗОШ №52. З ранку було вже 22 дитини з 53-ї школи. Діти повністю забезпечені всім необхідним. Їм організували харчування та екскурсії, а також виділили два приміщення, в яких є телевізор і кімната відпочинку», – розповіла Наталія Перепелиця, начальник територіального відділу освіти, молоді та спорту Шевченківського району.

Як виявилося, на роботу вчителів пожежа теж практично не вплинула.

«53-я школа – невелика, в основному всі вчителі зараз у відпустці, крім тих, які працювали в таборі. Весь персонал та керівника табору теж за наказом перевели в 52-гу школу, і вони продовжують свою роботу з дітьми», – прокоментувала ситуацію Наталія Перепелиця.

За інформацією МНС, в липні-серпні заплановано проведення планових перевірок стану пожежної та техногенної безпеки усіх закладів освіти області (України), щоб виявити можливі порушення та запобігти подібним інцидентам.

Автор: Марина Ботнарева