Викладачі та студенти ЗНУ написали відкритий лист запоріжцям

герб-ЗНУ-300x279Науково-педагогічні працівники, співробітники та студенти Запорізького національного університету 6 листопада звернулися у відкритому листі до мешканців Запоріжжя. Вони попросили запоріжців у другому турі виборів мера обирати кандидата вкрай обґрунтовано, щоб не схибити та дати Запоріжжю шанс розвиватися як економічно, так і екологічно.

Зважаючи, що ЗНУ зараз очолює саме претендент на посаду міського голови Запоріжжя Микола Фролов, представники вузу представили на суд громади результати робити ректора.

«Ми маємо неабиякий продуктивний, успішний, прозорий, відкритий і демократичний досвід співпраці зі справжнім фахівцем своєї справи. Під його керівництвом університет стабільно розвивається, забезпечуючи на належному рівні виконання всіх вимог до навчально-виховного процесу та до рівня якості освітніх послуг. Колектив університету позбавлений деструктивних протиріч і конфліктів, творчо зростає, зміцнює свій науковий і педагогічний потенціал», – пишуть вони у листі.

За час роботи Миколи Фролова, зазначено у листі, ЗНУ посідав провідні позиції у світових та загальнодержавних рейтингах: «Webometrics Ranking of World Universities», «Scopus», «Топ-200 Україна». На міжнародних виставках отримує найвищі нагороди в різних номінаціях; у 2015 році здобув почесне звання «Лідер вищої освіти України» та став лауреатом Міжнародного конкурсу «Інноватика в сучасній освіті».

На думку педагогів, визначним етапом розвитку вишу стало впровадження, за особистої ініціативи ректора ЗНУ, Концепції вивчення іноземних мов, за якою студенти вивчають іноземну протягом усього періоду навчання, а викладачі мають можливість підвищити рівень володіння іноземними мовами в Центрі інтенсивного вивчення іноземних мов ЗНУ. Нещодавно на базі економічного факультету ЗНУ відкрили перший у Запорізькій області бізнес-інкубатор.

«Останнім часом помітно зросло значення студентського самоврядування в життєдіяльності ЗНУ. Представники студентства присутні під час прийняття важливих рішень – на зборах трудового колективу, вчених радах, нарадах, де активно відстоюють інтереси студентів», – говорять працівники та студенти ЗНУ.

В університеті за підтримки Миколи Фролова постійно розвивається волонтерський рух і благодійність. Значна увага приділялася соціальному захисту дітей-сиріт, людей з обмеженими можливостями та інвалідів, студентів-переселенців із Донецької та Луганської областей і Криму, створюючи для них усі необхідні умови для навчання та проживання в гуртожитках ЗНУ, – наголошується у зверненні.

Повний текст звернення можна прочитати на сайті ЗНУ.