ІМІ запрошує на тренінг з безпеки для журналістів, що працюють в зоні АТО

1-4 липня 2016 року у Києві Інститут масової інформації (ІМІ) проводить 4-денний тренінг з безпеки для журналістів та журналісток,  що висвітлюють події в зоні АТО.

Тренінг включає в себе курс з цифрової безпеки, курс загальної домедичної допомоги, надання першої допомоги в умовах бойових дій. В останній день, журналісти відпрацюють здобуті знання та навички попередніх днів на полігоні в умовах максимально наближених до реальних.

Запрошуються журналісти з усієї України.

Тренінг присвячений особливостям роботи в небезпечних зонах, поводження під час обстрілів. Розглянуть питання як убезпечити себе від мін, пасток, розтяжок. Будуть відпрацьовані алгоритми дій при евакуації.

Один день буде виділений для питань надання першої домедичної допомоги в умовах бойових дій та медичного спорядження, що необхідне для роботи в зоні АТО.

На полігоні учасники зможуть на практиці відтренувати здобуті знання та навички. Буде проведена імітація нападів, затримань, евакуацій, поранень.

На курсі з цифрової безпеки учасники навчаться: захищати свою електронну пошту та акаунти в соцмережах; безпечно користуватися відкритими мережами wi-fi в кафе, готелях тощо; надійно зашифровувати дані на ноутбуці чи флешці, щоб їх не можна було виявити під час обшуків, перевірок на блокпостах тощо; безпечно передавати матеріали із зони АТО в редакцію; користуватись сервісами для шифрованого листування та переговорів і т. п.

Тренінг проходитиме максимально практично, учасники матимуть змогу встановити та випробувати корисні програми та інструменти на своїх ноутбуках, смартфонах та планшетах.

Для участі у тренінгу необхідно заповнити анкету до 22 червня 2016 року.

Учасникам необхідно мати при собі власну аптечку (у разі наявності) та одяг, який використовують під час відряджень у зону АТО. А також ноутбуки, смартфони, планшети, з якими вони їздять у відрядження в АТО.

Кількість місць обмежена.

Організатори забезпечують учасникам тренінгу проживання та харчування, а також відшкодовують витрати на проїзд за наявності проїзних документів.

Тренінг проводиться у рамках проекту, який виконує ІМІ за підтримки проекту «У-Медіа», що реалізується «Інтерньюз в Україні».