Шахтар завоював кубок України

У фіналі донецький Шахтар завдяки дублю Олександра Гладкого розібрався із Зорею.

Проводити поєдинок у Львові було дивним рішенням, враховуючи «популярність» команд з Донбасу у львівської публіки. І лише рішення роздати квитки безкоштовно врятувало ФФУ від фіаско. На матч прийшло близько 20 тисяч глядачів.

У складі Шахтаря дивним був лише вихід на вістрі Олександра Гладкого, котрого не часто побачиш в основі. У Зорі було усе стабільно, вийшла найсильніша одинадцятка, винятком є рішення Вернидуба залишити у запасі Тотовицього.

Матч розпочався з обопільно гострих моментів, Шахтар створював більше у позиційних атаках, в свою чергу Зоря шукала нагоди у контгрі. У складі луганчан найактивнішим був Караваєв, завдяки своїй швидкості він раз за разом накручував Ісмаїлі але ні віддати результативної передачі, ні забити м’яч луганчанам не вдалося. Шахтар створював лише напівмоменти  зусиллями Марлоса та Тайсона до 44 хвилини. Розіграш кутового, подача Тайсона і Гладкий кивком голови переправляє м’яч у кут воріт.

Другий тайм проходив за сценарієм першого, але тепер гірників рахунок влаштовував. В одній з контратак Олександр Кучер скинув м’яч Гладкому і форвард записав на свій рахунок дубль.

Шахтар здобуває трофей в останньому матчі Мірчі Луческу на чолі гірників.

Автор: Станіслав Давиденко

Фото: football.ua