У Запоріжжі розпочався проект психологічної допомоги бійцям АТО та їх сім’ям

 

6 грудня в Запорізькій обласної наукової бібліотеці відбулася презентаційна прес-конференція другого етапу проекту «Коло побратимів», який реалізує ГО “Центр соціально-психологічної допомоги “Ресурс”. Метою проекту є обмін досвідом та соціально-психологічна допомога бійцям АТО і їх сім’ям.

 “Коло побратимів” – це проект, який за допомогою обміну досвідом та взаємопідтримки сприяє адаптації бійців АТО та їх родин до мирного життя, відродження соціальних зв’язків, встановленню порозуміння між різними групами населення. Проект регулярно працює в п’яти районах Запорізької області: Запорізькому, Гуляйпільському, Пологівському, Оріхівському та Вільнянському. Саме в цих районах відбудуться зустрічі між учасниками АТО і представниками влади. Під час круглих столів розглянуть конкретні проблемні питання та подальші шляхи співпраці влади і громади.

 Також в рамках проекту щомісяця проходитиме родинне свято в районах, з якими працює команда проекту.

 За словами менеджера проекту Анастасії Жидковадної, головною метою “Коло побратимів” є створення відкритого простору самодопомоги, за принципом “рівний – рівному” що б люди зіткнувшись з подібними життєвими труднощами змогли надати допомогу і підтримку один одному.

“Не раз, запрошуючи бійців у проект, чув у відповідь відмову, зі словами “мені не потрібна допомога я впорався сам” і саме таких людей групи так само потребують, адже вони змогли пережити це і можуть поділитися своїм безцінним досвідом з іншими учасниками”, – розповідає куратор групи самодопомоги Володимир Петров.

 Сьогодні у Запорізькій області налічується більше 9 тисяч мобілізованих учасників АТО. Це ті люди, які пройшли загартування військовими діями, а зараз складають потужний ресурс у розвитку нашої країни.

 Групи самодопомоги – це простір, який об’єднує людей зі схожим досвідом. Кожен учасник має можливість отримати підтримку однодумців, розширити коло своїх соціальних зв’язків і налагодити рівень добробуту. Атмосфера під час зустрічей базується на почуттях взаємної довіри, поваги та важливості кожного.

Богдан Тищенко