ТОП-10 електронних петицій Запоріжжя

Сайт для подання електронних петицій створили для того, щоби запоріжці могли реалізувати право на звернення до органів влади (Закон України “Про звернення громадян”). Сьогодні у Запоріжжі зареєстровано близько 100 петицій. На жаль, розділи “Петиції, які знаходяться на розгляді” та “Петиції з відповіддю” і досі залишаються порожніми. Але запоріжці не втрачають надії та продовжують просити міську владу покращити їх життя.

Для того, щоб петицію розглянули на сесії міськради, відповідно до законодавства, необхідно зібрати не менше 500 підписів. Поки що це вдалося лише двом заявникам.

“ПОРОГИ” публікують ТОП-10 електронних петицій міста за кількістю підписантів. До “десятки” потрапили звернення з приводу транспорту, три петиції від одного автора, а також прохання не встановлювати пам’ятник Джону Леннону.

1. “Новий міський транспорт Запоріжжю! Прибрати всі мікроавтобуси!”

ПІБ ініціатора: ОЛЕКСІЙ ІГОРОВИЧ ДОЛЯНОВСЬКИЙ
Статус: Підтверджена
Петиція №57
Дата початку збору підписів: 12.01.2017 16:32

СУТЬ ЕЛЕКТРОННОЇ ПЕТІЦІЇ:
“Прибрати все мікроавтобуси Mercedes Sprinter і Volkswagen LT в якості міського транспорту, які НЕ ПРИЗНАЧЕНІ для перевезення пасажирів. Спочатку це груба переробка вантажних мікроавтобусів в нібито “ПАСАЖИРСЬКІ” і замінити прибраний транспорт технікою, яка підходить.
P, S. Дивіться досвід будь-якого міста України, влада якого дбає про комфорт городян”.

ПІДПИСАТИ

2. “Розробити та почати впровадження концепції розвитку велоінфраструктури та велотранспорту в Запоріжжі”

2ПІБ ініціатора: Сергій Вікторович Винник
Статус: Підтверджена
Петиція №3
Дата початку збору підписів: 04.01.2017 14:59

СУТЬ ЕЛЕКТРОННОЇ ПЕТИЦІЇ

“Останні роки Запоріжжя було містом з застарілою автомобілецентричною стратегією розвитку транспортної системи, що призвело до цілої низки проблем. Ці проблеми роблять Запоріжжя містом непривабливим для життя. Щороку у рейтингах комфортності та безпеки Запоріжжя посідає ганебні останні місця, поступаючись навіть містам зі значно меншими бюджетами. Через це наше місто щорічно тисячами втрачає кваліфікованих працівників – платників податку, а також талановиту молодь, яка назавжди залишає місто у пошуках кращих умов життя.

… На сьогодні Запоріжжя залишається одним із небагатьох міст України, де досі немає затвердженої велоконцепції.

Беручи до уваги написане вище,  просимо:

Терміново розробити концепцію розвитку велоінфраструктури та велотранспорту в Запоріжжі та почати реалізацію розробленої велосипедної концепції, яка має містити наступні елементи:

– рекомендації, враховувати та планувати велосипедну інфраструктуру під час усіх поточних ремонтів та реконструкцій;
– мапу велосипедних шляхів міста на базі досвіду реальних користувачів;
– рекомендації, щодо вибору типу велосипедної інфраструктури на різних типах міських доріг зі специфічним трафіком;
– рекомендації з інтеграції велосипеда з громадським транспортом;
– рекомендації зі створення умов для паркування велосипедів;
– визначення механізмів фінансування побудови мережі;
– пропозиції у зміни будівельних норм та правил дорожнього руху;
– рекомендації із популяризації велосипедного транспорту.

До розробки велоконцепції просимо максимально залучити запорізьких користувачів велотранспорту”.

ПІДПИСАТИ

3. “Створити службу соціального таксі в місті Запоріжжя”

3ПІБ ініціатора: Тетяна Грігорівна Лузан
Статус: Підтверджена
Петиція №9
Дата початку збору підписів: 04.01.2017 15:03

СУТЬ ЕЛЕКТРОННОЇ ПЕТИЦІЇ

“Соціальне таксі — це одна із соціальних послуг для людей з обмеженими можливостями, які довгі роки пізнавали світ крізь призму власної домівки продовжать реалізовувати своє право на вільний вибір пересування, реабілітацію, освіту та соціалізацію. В місті Запоріжжя проживає велика кількість людей з інвалідністю різних нозологій, які є заручниками домівки, тому що не мають можливості користуватися громадським транспортом, через стан здоров’я. Більшість людей з інвалідністю не мають змоги вирішити свої соціальні, медичні, освітні, реабілітаційні потреби, через нездатність самостійно пересуватися містом. Робота служби соціального таксі в місті для людей з інвалідністю, надасть їм нові можливості для вирішення своїх насущних питань, можливість до спілкування та соціалізації, освіти та розвитку, залучення до активного способу життя. така послуга дуже потрібна для людей з обмеженими можливостями в Запоріжжі, вони отримають змогу вирішувати свої насущні проблеми і жити повноцінним життям.

Просимо створити у м. Запоріжжя систему соціального таксі та розробити відповідний механізм роботи вказаного транспортного забезпечення інвалідів”.

ПІДПИСАТИ

4. “Зменшення тарифу на обслуговування будинків КП Наше місто”

4ПІБ ініціатора: Иван Иванович Иванов
Статус: Підтверджена
Петиція №4
Дата початку збору підписів: 04.01.2017 14:59

СУТЬ ЕЛЕКТРОННОЇ ПЕТІЦІЇ
“Тарифи на обслуговування 1 кв.м будинків не відповідають обсягу послуг, що надаються. В тарифи включені невідомі складові. В т.ч. роботи ,які фізично ніколи не виконували комунальники (фіктивні роботи). У тарифах повинні бути фактичні витрати (зарплата виконавців з податками і матеріали за ринковими цінами), а зарплата адміністрації не більше 5% від прямих витрат.
У зв’язку з викладеним прошу (просимо) переглянути тарифи на обслуговування 1 кв.м будинків і затвердити нові, що відповідають ринковій ціні”.

ПІДПИСАТИ

5. “Створити спеціалізовані зони вигулу домашніх тварин”

5ПІБ ініціатора: Кирил Сергійович Чубенко
Статус: Підтверджена
Петиція №11
Дата початку збору підписів: 04.01.2017 15:04

СУТЬ ЕЛЕКТРОННОЇ ПЕТИЦІЇ

“Створити та обладнати спеціалізовані зони і парки для вигулу домашніх тварин в кожному районі міста, для забезпечення належного санітарного стану міських вулиць та чистоти газонів і тротуарів. Це дозволить органам правопорядку слідкувати за дотриманням громадянами “Правил утримання собак, котів і хижих тварин громадянами, підприємствами, установами та організаціями в м. Запоріжжі” від 27.12.2011 (а саме п. 3.4.10, 3.6.16 та інших) та застосовувати необхідні штрафні санкції до порушників, на підставі можливості у цих громадян здійснювати вигул на призначених для цього територіях”.

ПІДПИСАТИ

6. “Очистка та захист малих річок Запоріжжя”

6ПІБ ініціатора: Євген Миколайович Макаров
Статус: Підтверджена
Петиція №65
Дата початку збору підписів: 13.01.2017 11:44

СУТЬ ЕЛЕКТРОННОЇ ПЕТИЦІЇ

“Верхня Хортиця, Капустянка, Суха та Мокра Московка- це малі річки нашого міста, що впадають у Дніпро і потребують негайного спасіння! Засмічення русел, забудова берегової лінії, каналізаційні зкиди промислових підприємств та приватного сектору, течі з каналізаційних колекторів. Все це губить наші річки, і зменшує наповнення водою, нашої головної водної артерії-річки Дніпро. А зони навколо цих річок, могли би стати чудовим місцем, для прогулянок та відпочинку жителів Запоріжжя”.

ПІДПИСАТИ

7. “Створення чіткого плану по вирішенню проблеми з громадським транспортом”

7ПІБ ініціатора: Євген Миколайович Макаров
Статус: Підтверджена
Петиція №21
Дата початку збору підписів: 10.01.2017 15:51

СУТЬ ЕЛЕКТРОННОЇ ПЕТИЦІЇ

“Ні для кого не секрет, що проблема з громадським транспортом дуже гостро стоїть у нашому місті. Кожного дня десятки тисяч запоріжців не можуть спокійно доїхати до роботи чи навчання. Тиснява, дискомфорт, відсутність безпеки перевезень, запізнення на роботу. Все це негативно впливає на фізичний та емоційний стан людей. А інколи навіть призводить до звільнень з роботи. Не забуваємо і про чисельні аварії зі смертельними випадками за участі так званих “спринтерів”.Перехід з непризначеного для пасажироперевезень транспорту, на багатовмістні автобуси вирішує багато проблем, і сприяє зменшенню заторів на дорогах, покращенню екологічного стану міста (зменшення заторів, зменшення кількості транспорту на дорогах, пересідання автовласників з власного авто в комфортний громадський транспорт), і не забуваємо про гостей міста, які після поїздки у нашій маршрутці залишаться з не найкращими враженнями. А туризм може бути значною складовою нашого бюджету”.

ПІДПИСАТИ

8. “Закупівля просіючої пісок техніки для Запорізьких пляжів”

8ПІБ ініціатора: Євген Миколайович Макаров
Статус: Підтверджена
Петиція №64
Дата початку збору підписів: 13.01.2017 11:44

СУТЬ ЕЛЕКТРОННОЇ ПЕТИЦІЇ

“Пляжі, без сміття, скла, ракушок та каміння зроблять відпочинок городян більш безпечним та комфортним. А деякі, навіть задумаються над тим, чи їхати кудись, за межі Запоріжжя і поповнювати бюджети інших міст чи країн. Також, чисті пляжі зроблять Запоріжжя більш привабливим для туристів”.

ПІДПИСАТИ


9. “Транспортний маршрут від Заводського району по проспекту Соборному”

9ПІБ ініціатора: Антон Мансурович Літвіненко
Статус: Підтверджена
Петиція №12
Дата початку збору підписів: 04.01.2017 15:04

СУТЬ ЕЛЕКТРОННОЇ ПЕТИЦІЇ

“У зв’язку з тим, що від Заводського району відсутній маршрут громадського траспорту(маршрутні таксі, автобуси) по проспекту Соборному, велика кількість жителів цього району не можуть дістатитись до місць роботи/навчання без пересадок. Це виклакає багато незручностей у вигляді навантажень на інші маршрути, що призводить до того, що у пікові години, маршрутні таксі не можуть забезпеччити перевезення усім потребуючим. Тому, просимио створити новий маршрут громадського транспорту від Заводського району по проспекту Соборному(до залізничного вокзалу) із інтервалом руху 10 хвилин”.

ПІДПИСАТИ

10. “Проти встановлення пам’ятника Джону Леннону в Запоріжжі”

ПІБ ініціатора: Іван Андрійович Мінченко
Статус: Підтверджена
Петиція №91
Дата початку збору підписів: 17.01.2017 09:34

10СУТЬ ЕЛЕКТРОННОЇ ПЕТИЦІЇ

“Ми, громадяни України, мешканці Запоріжжя реалізуємо своє Конституційне право, зокрема статтю 40 Конституції України «Усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов’язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк», звертаємось в цій петиції до органів місцевого самоврядування, щодо недопущення встановлення пам’ятнику Джона Леннона в Запоріжжі.

На нашу думку такий пам’ятник стане ще одним символом жахливої екологічної ситуації в місті, бо візуально ми оцінюємо по цьому монументу, що Леннон прожив в Запоріжжі період індустріалізації і так звані “п’ятирічки в СРСР, а також будівництво Дніпрогесу. В підсумку його тіло стало схожим на безперервне розливання сталі. Такий пам’ятник Джона Леннона, на наше переконання, дискредитує його творчість.

Відповідно до Конституції України, а саме Статті 11. «Держава сприяє консолідації та розвиткові української нації, її історичної свідомості, традицій і культури, а також розвиткові етнічної, культурної, мовної та релігійної самобутності всіх корінних народів і національних меншин України». Такий пам’ятник сприяє лише породження запорожцями не сприйняття творчості і величезного вкладу в світову історію Джоном Ленноном.

Виходячи із вищевказаного просимо Вас:
Не допустити встановлення такого пам’ятника Джона Леннона в Запоріжжі”.

ПІДПИСАТИ