День відкритих дверей в ЗНУ: як запрошував найкращий журфак України та до чого тут Мерилін Менсон

День відкритих дверей відбувся у Запорізькому національному університеті 14 травня. Сотні абітурієнтів з усієї області завітали до вишу, аби дізнатися про особливості навчання в ЗНУ.

На першому поверсі другого корпусу всі факультети влаштували консультаційні центри для абітурієнтів. Деякі факультети організували розважальну програму для майбутніх студентів. Наприклад, студенти факультету іноземної філології виконували відомі світові хіти на своїх музичних інструментах.  А Центр культури ЗНУ облаштував креативні фотозони для всіх гостей.

Офіційна частина заходу розпочалася в актовій залі з виступу ректора ЗНУ Миколи Фролова. Він привітав абітурієнтів у стінах вишу, розповів про головні досягнення університету й особисто відповідав на запитання з залу щодо вступу до ЗНУ. Також Микола Олександрович урочисто вручив грамоти і грошові винагороди переможцям ректорських олімпіад.

Всі факультети підготували для школярів і їх батьків ознайомчі екскурсії. Так на факультеті журналістики для абітурієнтів виступив з привітальним словом в.о. декана Віктор Костюк. Він з гордістю повідомив присутнім, що факультет, за результатами незалежних досліджень ГО «Детектор медіа», є першим в Україні серед інших, чим дуже пишається. Віктор Володимирович розповів про особливості навчання, яких спеціалістів готує факультет і що саме чекає на майбутніх студентів.

18519209_1852649368307767_1070386561_o

Перед абітурієнтами виступив і випускник факультету, журналіст Ігор Самокиш, який поділився позитивними враженнями від навчання у ЗНУ.

18553016_1852649511641086_77021041_o (1)

Студенти ІІ курсу Дар’я Варлигіна і Віктор Посунько запросили майбутніх студентів приєднуватися до студентської ради і зануритися у вир активного університетського життя. Представники студентства Андрій Ненадов, Софія Кущ, Дар’я Тєрєхова і Діана Мацола поділилися враженнями від навчання на факультеті й зазначили, що жодного разу не пожалкували про свій вибір. Також студентська рада допомогла школярам спробувати себе у ролі справжніх журналістів: наприкінці заходу абітурієнти стали радіоведучими і записали власні радіопрограми.

18553772_1852649541641083_225096689_o

Майбутні студенти не приховували щирого захоплення університетом і факультетом. Абітурієнтка Вікторія Кучер розповіла «ПОРОГАМ» незвичайну історію, чому вона вирішила стати журналісткою:

«У 2015 році я захопилася рок-музикою, особливо групою Мерліна Менсона. Я прочитала його біографію й дізналася, що він раніше був журналістом. Я надихалася його піснями, його творчістю і душею, тому вирішила стати журналісткою. У мене навіть є така мрія: стати журналісткою і взяти у нього інтерв’ю».

А Інна Манахова вже остаточно вирішила, що подаватиме документи лише у ЗНУ на факультет журналістики:

«Бути журналісткою – це моя мрія з дитинства. Я так хочу вступити саме у цей університет на журналістику! Мене повністю захопила ця ідея. У ЗНУ так затишно, хочеться приходити сюди ще раз. Я вже була у вас восени, і вже тоді я відчула, що маю обрати саме цей факультет».

Таїсія Зозуль

Фото: Анна Кудря