Файна поезія Володимира Білика

У запорізькій галереї сучасного мистецтва Barannik відкрилася виставка поета та перекладача Володимира Білика. Виставка графічних малюнків має назву «eellogofusciouhipoppokunurious», що в перекладі з англійської означає «файно».

«Володимир не позиціонує себе як майстер у графіці, він – поет. Ці роботи – не просто графіка, а спроба відобразити поезію насамперед так, як він її бачить. Пояснити значення світлин неможливо, навіть самому автору це не вдалося», – зауважив організатор виставки Юрій Бараннік.

На виставці представлені дві серії. Серія «ММ» – шрифтові колажі. Графічні композиції розкривають приховані грані слів. Літери накладаються одна на одну – так утворюються унікальні символи, і поза межею тексту народжується таємничий вірш.

Наступна серія – «FISTHIGH» – візуальна поезія каліграфічного типу. Тут кожна літера підпорядковується ідеографічному принципу, утворюючи сигіл – символ, який не прочитати.

Показ графічних творів триватиме до 19 червня в галереї сучасного мистецтва Barannik (пр. Соборний, 193). Вхід вільний, тому кожен має нагоду відкрити для себе нове бачення поезії.

Володимир Білик – поет та перекладач, автор книжок «Casio’s Pay-off Peyote» (2013), «Laugh Poems» (2014), «To When Tea Ties Hence to Wank It Too / Eminent Means of Basil Dado Hem-Welt» (2015), «Heartbeat, Footclick, Machine Gun Vocalizes» (2016) та «eellogofusciouhipoppokunurious» (2017). Учасник багатьох виставок, зокрема El Martell Sense Mestre в Барселоні (2014), The Future is Here Again: VISUAL LANGUAGE в Нью-Йорку (2015) та Asemic Writing: Offline & In the Gallery в Міннеаполісі (2017). Член редколегії часопису експериментальної літератури Utsanga.it.

Яна Тимчук