Відомий український журналіст презентує в Запоріжжі книжку-досвід

У збірці інтерв’ю «За слова отвечают» Валерій Калниш зібрав разом своїх колег  відомих репортерів, телевізійних ведучих, головних редакторів, медіа-менеджерів – і розпитав їх про тонкощі журналістської професії. Презентація в Запоріжжі відбудеться 17 жовтня в лекційній залі обласної універсальної наукової бібліотеки. 

Що головне в професії журналіста? За якими правилами живе цей «цех» і його найяскравіші представники? Як і чому люди йдуть працювати оповідачами історій? Про це розповідається книжці журналіста, головного редактора газети «Коммерсант», сайту «Апостроф», «Радіо Вести» та інформагентства «РБК-Україна» Валерія Калниша, який нині очолює «Радіо ЕРА».

До речі, Валерий Калниш  уродженець Запоріжжя. Свій професійний шлях він починав із запорізьких медіа: працював на телеканалах «Алекс» і «ТВ5», у газеті «Истеблишмент».

Автор про книгу: «В хорошем смысле это пособие для молодых журналистов. Я взял интервью у Андрея Куликова, Евгения Киселева, Виктора Лошака, Александра Мартыненко, Богдана Кутепова, Ильи Азара. Эта книга задумывалась не только для того и даже не столько для того, чтобы просто рассказать о журналистах, сколько для того, чтобы зафиксировать состояние профессии. Ее правила. Стандарты. В профессию пришло много молодых людей, не все из которых понимают, где они оказались. Это книга-размышление об опыте знаковых журналистов».

На презентацію книжки запрошують усіх охочих. Початок 17 жовтня о 14:00, вхід вільний. Організатори обіцяють: жодної політики або комерції, лише відверта розмова з відомим журналістом.

Більше про книжку на сайті «Детектор медіа» та «РБК-Україна».

Сторінка події в фейсбуці.