У Запоріжжі обговорять шляхи запобігання торгівлі дітьми

У п’ятницю, 1 грудня, в Запоріжжі обговорюватимуть можливості протидії торгівлі дітьми та їх експлуатації.

За офіційними даними, тільки цього року в Запорізькій області було зафіксовано майже з десяток випадків торгівлі неповнолітніми. Найгірша ситуація спостерігається в Кам’янсько-Дніпровському та Гуляйпільському районах.

Напередодні Міжнародного дня боротьби за скасування рабства, в перший день зими, правозахисна організація «Егіда-Запоріжжя» збере в обласному центрі молоді керівників профільних державних і громадських структур на брифінгу «Міжсекторна взаємодія в запобіганні торгівлі дітьми».

Крім статистичних зрізів та актуальної інформації, представники Національної Поліції, обласних служб і департаментів, соціальних центрів і профільних організацій, уповноважені у справах дітей та омбудсмени поділяться своїм досвідом в сфері захисту прав дітей та протидії торгівлі людьми. Учасники заходу також обговорять об’єднання зусиль і подальшу співпрацю, що особливо важливо напередодні канікул, коли діти часто залишаються без нагляду батьків.

За словам керівника проекту Наталії Заїкіної, під часу заходу будуть висвітлені результати вже проведених в області практичних тренінгів щодо запобігання торгівлі дітьми та людьми, а також анонсовані найближчі соціальні акції в Запоріжжі.

Інна Демченко