Що дивитись на Youtube: огляд популярних відеоблогів

З кожним днем відеоблогінг користується дедалі більшою популярністю серед молоді та людей старшого віку. Аналізуючи YouTube-контент, я вирішила поділитися з читачами найцікавішими українськими каналами.

Авторка: Анастасія Моторина, першокурсниця факультету журналістики ЗНУ
Авторка: Анастасія Моторіна, першокурсниця факультету журналістики ЗНУ

Коротко кажучи, Room Factory

Room Factory – це проект молодої та креативної команди, що складається з п’яти людей. Дівчата та хлопці створюють відео на життєві теми, подаючи їх у комічному форматі. «Родзинкою» контенту є відео з серії «Коротко кажучи…», у якій комічно обігруються різні ситуації. Канал налічує майже 3 мільйони глядачів та впевнено просувається до ТОПу українського YouTube.

Маргарита Мурадова – фешн блогерка, яка «пішла в онлайн»

Рита – молода стилістка, персональний шопер та іміджмейкер. За її плечима 5-річний досвід роботи, подорожі до США та країн Європи. У своїх відео дівчина розповідає про тренди сезону, дає поради, як дібрати стильний одяг і стежити за світом моди. На її каналі ви знайдете лайфхаки та влоги з життя. Стилістка також має власний сайт, де розміщує інформацію про свою роботу та веде особистий блог.

Телебачення Торонто на українському просторі

Якщо ви чуєте про цей канал вперше, то у вашій голові складеться хибне уявлення про нього. Як це не парадоксально, засновник каналу – український тележурналіст, актор, сценарист і музикант Роман Вінтонів. Хлопець став відомим через гумористичний образ Майкла Щура. За легендою Майкл Щур є кореспондентом телеканалу «УТ-Торонто», української діаспори Торонто, який повинен взяти інтерв’ю у місцевих політиків. Кожне відео є інформативним, але водночас і розважальним. У роликах блогер торкається теми української політики, ситуації у країні й останніх актуальних новин.

«Сквозь» власний погляд

У цьому відеожурналі зібрані відео на різні актуальні теми. Серед них вирізняються ролики, у яких російськомовні блогери намагаються перекласти слова українською або заспівати пісні навпаки. Засновниками проекту є Роман Олещук та Володимир Проценко. Хлопці кажуть, що свою колонку в журналі може вести будь хто, треба тільки зуміти зберегти формат та якість відео. На каналі багато рубрик про найрізноманітніші теми. Переважно це челенджі, пранки та розмови з іншими популярними діячами YouTube. Відеожурнал зібрав уже півмільйона підписників.

SlivkiShowсолодка назва з мурчанням

Чому з мурчанням? Тому що активним героєм відеороликів є котик Кукі, хазяїн якого знімає лайфхаки, обзори та гумористичні відео. Наприклад, відео з порадами, які зроблять життя кота простіше. У своїх найперших відео хлопець розповідав про цікаві та навіть шокуючі факти, торкався теми розповсюджених міфів і відповідав на питання, які турбують більшість людей. Якщо хочеться подивитися щось легке, але водночас інформативне – завітай на канал SlivkiShow. До того ж, Кукі має свій Instagram!

Must Go On Show не пісня Фреді Мерк’юрі, але захоплює не менше

Шоу має тривати. Під такою назвою існує проект двох братів – Еріка та Едгара Енокянів. Хлопці з Києва стали відомими завдяки своїм неординарним відео. Музичні пранки, розіграші й активна взаємодія зі звичайними перехожими викликають бурю емоцій та бажання дивитися ще і ще. Здається, що брати не мають комплексів і готові до будь-яких вибриків (у рамках дозволеного, звісно). Дуже цікаво спостерігати не тільки за блогерами, але й за реакцією перехожих, яка не завжди буває очікуваною.

Огляд підготувала Анастасія Моторіна


Редакція «Порогів» не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за вибрані авторами й авторками теми та висловлені думки.