Топ 5 фільмів, знятих за реальними подіями

Сьогодні будемо говорити не про один фільм – їх буде аж п’ять. В основі кожного з них – події з реальними людьми. Це фільми подекуди повчальні і зворушливі, тому вони нікого не лишать байдужими. 

Хатіко : Вірний друг (2008). Режисер Ласс Халлстрем

Створенню цієї стрічки передувала подія, що відбулась в Японії в 20-х роках. Пес (порода акіто-іну) на ім`я Хатіко кожен день зустрічав свого господаря, професора Токійського університету, на залізничній станції. Після його смерті, він продовжував приходити на станцію ще протягом 9 років. Хатіко – це приклад справжньої вірності і відданості.

 

Цікаві факти

  • Порода акіто-іну є однією з 14 найдавніших порід собак.
  • В Японії біля станції Сібуя був споруджений пам’ятник, на відкритті якого був присутній і Хатіко. У 1948 році пам’ятник відновили.

На глибині шести футів (2017). Режисер Скотт Во

У фільмі розповідається про колишнього олімпійського чемпіона з хокею Еріка Лемарка. Завершивши кар’єру спорстмена, він знайшов собі нові захоплення. Катаючись на сноуборді, Лемарк загубився в горах під час снігової бурі. Він пробув вісім днів на морозі, в диких умовах, і, незважаючи на низку страшних випробувань, зумів вижити… До речі, про цей фільм «Пороги» вже писали не так давно.

https://www.youtube.com/watch?v=L9uXKBGfoHI

Еверест (2015). Режисер Балтасар Кормакур

У фільмі розповідається про трагедію, що сталася в Гімалаях в 1996 році. На гору Еверест вирушили три експедиції, в складі яких були і туристи, й альпіністи з великим досвідом. Під час їхнього сходження на гору розпочинається жорстока буря, яка безжалісно вбиває учасників експедиції одного за одним. Пізніше ті, хто вижив, напишуть книгу про те, що відбувалося в той день, – зокрема, за її сюжетом і відзнятий «Еверест».

 

Цікаві факти

  • В основі фільму – найтрагічніша історія сходження на Еверест. За жорстокою іронією долі в той самий період, коли проходили зйомки стрічки, в Непалі зійшла лавина. Її жертвами стали 13 людей, ще троє вважаються зниклими без весті.
  • Насправді фільм відзнятий за мотивами кількох книг, присвячених катастрофі 1996 року, а також інтерв’ю зі свідками події.

 Неможливе (2012). Режисер Хуан Антоніо Байона

Фільм заснований на події, яка відбулася в Індійському океані в 2004 році. Реальним прототипом героїв фільму стала сімейна пара з Іспанії, яка дійсно пережила цунамі.

 

 

Цікаві факти

  • У масових сценах задіяні люди, які дійсно пережили повінь.
  • Сцену з ударом цунамі зняли за один дубль, оскільки на перезнімання просто не було зайвих коштів

Серфер душі (2011). Режисер Шон МакНамара

Це історія про сильну духом дівчину Бетані Хемілтон. З дитинства Бетані захоплювалася серфінгом, але в 13 років у північного узбережжя Кауай на неї напала акула. Дівчина мало не загинула і втратила ліву руку. І все-таки це не завадило Бетані знову стати на дошку і долучитись до змагань разом з іншими серверами.

 

https://www.youtube.com/watch?v=4Tu8aXQ0E1M

Олександра Прошина, першокурсниця ф-ту журналістики ЗНУ


Редакція «Порогів» не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за вибрані авторами й авторками теми та висловлені думки.