«Тор: Раґнарок»: Проти рідної сестри

Нова частина фільмів про Тора зібрала прихильників супергеройських саг на всеукраїнську прем’єру ще 2 листопада 2017. Над стрічкою працював новозеландський режисер Тайка Вайтіті, відомий за минулорічною комедійною драмою «Полювання на дикунів». «Тор: Раґнарок» – сімнадцятий у списку екранізацій Marvel, продовження фільму «Месники: Ера Альтрона».

На жаль, «Тор: Раґнарок» не зміг здивувати глядачів сюжетом. Новий режисер спробував вразити несподіваними образами, акторами та спецефектами. Дещо попрацювали над іміджем Тора у виконанні Кріса Хемсворта. Додали нових персонажів, серед них – Валькірія, саркастична алкоголічка, яку грає Тесса Томпсон. З героїв, уже відомих шанувальникам Marvel, у фільмі присутні Халк (Марк Руффало), який цього разу долучається до команди, та Локі (Том Хідлстон).

Одна з цікавинок стрічки – те, що чи не вперше злодієм є жінка. Це сестра Тора – богиня смерті Хела (Кейт Бланшет). Утім, справжнім головним лиходієм став Суртур. Щоправда, цей повелитель вогняного царства з’являється тільки на початку та наприкінці фільму.

Екранізації Marvel неодноразово дивували нас неймовірними спецефектами, проте в цій частині чи то сценаристи, чи то спеціалісти з комп’ютерної графіки не дуже напружувалися. Або, можливо, глядач поступово стає вибагливішим до ефектних картинок на великому екрані.

Прикметно, що сцени космічних подорожей взяті з кінофільму «Вартові галактики». А ще на початку роботи над «Тором» Тайка Вайтіті хотів додати в цю історію персонажа з цієї ж стрічки – члена корпуса «Нова» Романна Дея.

Несподівані сюжетні повороти дозволяють дивитись нового «Тора» із задоволенням, але фінал фільму вас навряд чи потішить. З іншого боку, відчуття незавершеності історії ніби натякає: нова частина буде доволі скоро. І можливо, вона прийдеться більше до вподоби глядачам.

Оксана Мартинюк, студентка 1 курсу факультету журналістики ЗНУ


Редакція «Порогів» не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за вибрані авторами й авторками теми та висловлені думки.