До 24 лютого триває акція «Україна моя вишивана» в обласній бібліотеці

Акцію розпочали дві майстрині з Тернопільської області – Тетяна Дяківнич та Ірина Харатін. 22 червня минулого року жінки вишили контур карти України, окресливши на ній кожну її область. За задумом майстринь, закінчити полотно мають люди з усієї країни. Тож з літа вишивана мапа мандрує з одного регіону до іншого – і кожен може долучитися до її створення.

Мета акції – згуртувати українців спільною справою. Мапа єднання побувала вже в різних куточках нашої країни, про що свідчать сотні вишитих хрестиків. На сьогодні незаповненими залишилися всього п’ять областей, зокрема і Запорізька. У липні акцію планують завершити та повернути полотно на Тернопільщину.

Голки та нитки для вишивання подорожують разом з картою у спеціальній скриньці. Приєднатися до спільної справи може кожен, незалежно від наявності навичок вишивання. Майстрині готові провести невеликий майстер-клас для початківців. Вони зазначають, що ця карта – як життя: це результат спроб та помилок, а не витвір мистецтва.

У Запоріжжі акція триватиме до суботи, 24 лютого, після чого карту повезуть до Дніпра. Встигнути зробити добру справу та залишити свій вишитий хрестик можна на 4 поверсі Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки (пр. Соборний, 142).

Оксана Саєнко