Млинці-молодці! 5 незвичайних рецептів для смачної Масниці

Масниця… Яке ж це солодке слово! З дитинства воно асоціюється зі смачними млинцями. Хіба не так? Пригадайте, як ви тоді забігали на кухню та нетерпляче чекали на отой перший млинець – гарячий, щойно з пательні. Ні-ні, то не зовсім правда, що перший млинець нанівець. Перший млинець – той, що найсмачніший!

Млинці – дивовижна страва: з цукром, варенням та згущеним молоком або налисники з м’ясом, грибами чи сиром. Такі різноманітні, вони ніколи не набриднуть вам, якщо ви любите смачненьке.

Поки триває Масниця, є нагода забути про дієти та самообмеження. Хоча б на тиждень, щоб у повній мірі насолодитись такими різними млинцями. Тож підготуйте свої пательні: ми поділимось з вами кількома незвичайними рецептами начинок для налисників. Будемо дивувати!

До речі, Масниця – гарна нагода побути зі своєю родиною: поспілкуватись з рідними людьми та придумати великі плани на прийдешню весну. Ну і, звісно, разом приготувати млинці.

Млинці з оселедцевим салатом

Інгредієнти для начинки: 150 г слабосоленого філе оселедця, 50 г майонезу, 3 шматочки білого хліба, 2 яйця і 2 маринованих огірки, 1 пучок зеленої цибулі, сіль.

Приготування. Нарізати дрібними кубиками філе оселедця, варені яйця й огірочки; пошинкувати цибульку, перемішати. З білого хліба зрізати скоринки, викласти його до решти продуктів, додати майонез і перемішати. Розкласти салат на млинчики, згорнути їх трубочками і подати до столу.

Налисники з креветками і бананом

Інгредієнти для начинки: банан –1 шт., 100 мл вершків (20% жирність), 1–2 ч.л. цукру, сіль, каєнский перець, мускатний горіх (можна взяти інші спеції за бажанням і смаком), 2/3 склянки теплого молока, 250 г варених очищених креветок

Приготування. Очистити і потовкти банан, після чого збити його з вершками. Після розтопити масло на пательні та викласти креветки – просмажувати їх близько 2-х хвилин, після чого додати банан з вершками, приправити сіллю, перцем та іншими спеціями. Залишити на вогні 2-3 хвилини, безперервно помішуючи. Після того, як начинка трохи охолоне, загорнути її в млинці. Перед подачею бажано обсмажити з двох боків – кожен по хвилинці.

Французькі млинці зі шпинатом і сиром фета

За цим рецептом млинці, як правило, готуються з гречаного борошна. Але цілком підійде також і пшеничне або житнє. Шпинат можна брати як свіжий, так і заморожений.

Інгредієнти для начинки: шпинат нарізаний – 8 ст.л., сир фета – 100 г, кедрові горішки – жменька, 1 невелика цибулина, зелень, вершкове масло – 1 ст.л., сіль та інші приправи за смаком і бажанням (часник , перець і т.д.).

Приготування. Підсмажуємо цибулю на олії до золотистої скоринки, додаємо шпинат (без попереднього розморожування). Після того, як шпинат розігріється, примішуємо часник, сіль, перець, приправи, зелень. Ретельно перемішуємо та вимикаємо вогонь. Тільки після цього додаємо на сковороду сир, попередньо нарізаний кубиками, а також кедрові горішки. Начинка готова!

Млинці з брокколі

Інгредієнти для начинки: 50 г сиру чеддер, стільки ж пармезану, більше половини склянки (200 мл) вершків, броколі та сіль.

Приготування. Зварити броколі, дати охолонути. На маленькому вогні нагріти вершки, додати натертий сир чаддер і пармезан, постійно помішувати, поки сири не розчиняться і маса не стане схожою на густий соус. На млинці викласти шматочки броколі – все це залити сирним соусом і загорнути в налисник. Якщо сирний соус залишився, можна полити готові млинці зверху.

Налисники з блакитним сиром та грибами

Інгредієнти для начинки: 300 г печериць, 100 г блакитного сиру, 50 г твердого сиру тертого, 2 зубчики часнику, 1 цибулина, 3-4 ст.л. вершків, 2 ст.л. портвейну, 1 ст.л. вершкового масла, пучка сухого орегано, кмину, чорного перцю і солі.

Приготування. Дрібно нарізати часник і цибулю, нашинкувати гриби, а блакитний сир – невеликими кубиками. У сковороді розтопити 1 ст.л. вершкового масла, обсмажити цибулю з часником, потім додати гриби, поперчити все і посолити, приправити тмином і орегано. Влити портвейн, додати вершки і сир з цвіллю, перемішати. На повільному вогні все згасити до випарювання зайвої рідини. Розкласти начинку на млинці та згорнути їх конвертиками. Після цього викласти налисники у вогнетривку форму, трішки полити зверху вершками, посипати тертим сиром і запекти 10 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці. Смачного!

Рецепти добирала Владислава Ракітіна