У Запоріжжі презентували книжку про АТО, написану відомим військовим лікарем

Всеволод Стеблюк – доктор медичних наук, заслужений лікар України, учасник Революції гідності. А ще – відомий військовий лікар з позивним «Айболіт», учасник боїв під Іловайськом.

Написана ним книжка «Синдром АТО. Нотатки «Айболіта» охоплює невеликий проміжок часу – з травня по вересень 2014 року. Це період активних протистоянь антитерористичної операції на сході України – події, свідками (а подекуди й учасниками) можуть бути і читачі «Нотаток». Цю історію, складену з реальних фактів, автор оцінює крізь призму власного світосприйняття.

–  Це моя спроба переосмислити події, які відбувалися у нас в країні, – зазначає Всеволод Стеблюк.

Невипадково виклад ведеться від першої особи. Історичні моменти створення та підготовки батальйону «Миротворець», події в Слов’янську, Дзержинську, Іловайську – все це ми ще раз переживаємо разом з автором.

– Кожен знайде своє в цій книзі. Це данина нашим ветеранам, які пройшли цю війну. Мені б хотілось, щоб цю книгу читали наші діти, онуки, щоб вони розуміли дух епохи в якій ми жили.

Попри те, що Всеволод уже побував в різних містах України з презентаціями «Нотаток Айболіта», він не вважає себе письменником. Першою і єдиною справою для нього залишається бути лікарем.

Мистецтво – це вихід для емоцій, а робота з життям і смертю дає надзвичайні емоції, – зізнається автор.

Євгенія Погурська

DSCN9827