ЗапоріжжяЗНУНовини

Розробник FreshFood_ZNU прочитав студентам лекцію про міфи здорового харчування

Чергова зустріч лекторію ЗНУ була присвячена темі правильного харчування. Спікером цієї зустрічі став дієтолог і культуролог Дмитро Колісніченко.

«Не можна отримати емоції та фідбек оточуючих, залякуючи їх. Аби зацікавити – треба здивувати», – так розпочав свою лекцію Дмитро.

І справді: всі присутні були дуже здивовані, коли дізнались, що традиційна вівсянка на сніданок не є такою корисною, як ми звикли вважати. Адже, виявляється, її зовсім не можна їсти натщесерце!

Поступово Дмитро розвіяв і інші міфи. Виявляється, що мед містить більше вуглеводів ніж цукор. І навіть фініками та сухофруктами немає сенсу замінювати солоденьке. Окрему увагу Дмитро присвятив міфу про  «інтуїтивне» харчування:

Хто керує вашою інтуїцією і каже вам, що їсти? Можливо, краще звернутись до спеціаліста, який розробить вам власне меню?

Дмитро Колісніченко

Дмитро Колісніченко

В університетській спільноті Колісніченко також відомий як розробник меню FreshFood_ZNU. У вересні 2016 року ініціативна група студентів ЗНУ звернулись до нього, щоб розробити якісне і корисне меню. Дієтологу ідея сподобалась, і він із задоволенням її підтримав.

Як згадує Дмитро, перше меню було досить складно створювати. Адже необхідно було врахувати одразу три критерії: меню мало бути максимально здоровим, складеним з наявних і доступних продуктів, а вартість готової страви повинна була вкладатись у межі студентського бюджету. Завдання виявилось цікавим, і вже невдовзі презентували FreshFoodZNU – проект, унікальний не лише для запорізьких вишів, але й для всієї України.

За словами Дмитра, для більшості «здорове харчування» – це або дорого, або несмачно, але проект FreshFoodZNU руйнує цей міф. Нині перед ініціативною групою та розробниками меню стоїть завдання презентувати лінійку страв в усіх корпусах – щоб кожен студент міг обирати здорову їжу в тому корпусі, де частіше навчається. Для цього потрібна рекламно-інформаційна кампанія, що допоможе створити попит на FreshFoodZNU.

Довідка

Лекція Дмитра Колісніченка відбулась у рамках Лекторію ЗНУ, якому вже виповнилось трохи більше року. За цей час тут відбулись понад 25 зустрічей. Щотижня організатори запрошують різноманітних доповідачів:  студентів, викладачів і просто цікавих спікерів, з якими є про що поспілкуватись.  За словами організаторки проекту, студентки ЗНУ Марії Пересипко «Ми даємо простір кожному. Якщо ти бажаєш виступити, можеш звертатись до нас, і ми допоможемо вибрати аудиторію, час, місце».

Підготувала Ксенія Лисенко

Попередня публікація

Українська Академія Лідерства шукає найкращих студентів у Запоріжжі

Наступна публікація

Сортування сміття: навіщо, як і для кого?

redactor