ТОП 9 книжок для дітей на літо

Літо – це пора року, коли всім хочеться відпочивати, гуляти і просто веселитися.  У дітей пора канікул, відпочинку від школи і нудної літератури. Саме тому в Запоріжжі проводиться багато заходів і майстер класів присвячені малечі. Навіть книгарні не відстають.

На днях у рамках програми «Літо з книжкою» ми поспілкувались с директоркою книгарні «Є»  Яною. Вона розповіла про  цікавинки серед новинок  для дітей.

Читати влітку набагато простіше і приємніше. Це можна робити у будь-якому місці: і на пляжі, і вдома, і в парку, навіть у потязі,

«Цього року я була дуже здивована тим, що у список літератури на літо входить не тільки класика, яку діти можуть вважати нудною, а й книжки сучасних українських, зарубіжних письменників. Вони веселі, класні, прикольні і дітям цікаво читати»,- каже Яна.

Роальд Дал і його найвідоміша книжка «Чарлі і шоколадна фабрика». Вона екранізована і є найпопулярнішою серед дітей. Це розповідь про хлопчика, якому надзвичайно пощастило потрапити до шоколадної фабрики. Там на нього чекають пригоди. Також він дізнається, що його доброта знайде винагороду.

Марина Павленко «Русалонька із 7-В» – це вже 5 книжка із серії дитячого фентезі. Сюжет розгортається навколо історії школярки Софії. Авторка пише про дівчинку, яка має здібності подорожувати в часі.

Серія книжок Пауля Мааро «Машина для здійснення бажань, або суботик повертається в суботу».

«Суботик – це такий цікавий персонаж. Маленька істота з п’яточком, яка шукає собі тата і знаходить його,» – пояснює Яна. Також, книжка є не тільки пригодницькою, а ще й розповідає про відносини батьків і дітей.

4

.

Зірка Мензатюк «Таємниця козацької шаблі». Ця книжка не тільки цікава своїм пригодницьким сюжетом, але й розповідає історію України. Вона про те, як діти намагаються розшифрувати таємниці козацтва.  Не менш важливе й те, що ця книжка прививає любов до рідного краю.

.

Галина Малик «незвичайні пригоди Алі». Книжка розповідає про пригоди Алі- Недоладії, бо дівчинка всі свої справи якимось чином недоробляла. Казка гарно ілюстрована та має зручний шрифт.

6

.

«Незвичайні професії» – розповідають про родину, в якій кожна людина має якусь незвичайну професію.

«Це так звана книга-пошуківка. Вона має модний формат віммельбух. Це коли у книжці є лабіринт або якісь завдання в малюнках, в яких треба щось або когось знайти. Описані дуже цікаві професії: обіймач панд, флорист і так далі. Тому книжка буде цікава не тільки дітям, але й дорослим

.

«Дівчинка яка врятувала книжки» – «книжка про книжки». Дівчинка, отримавши в бібліотеці книжку без кінця, шукає цього письменника, щоб дізнатися чим закінчиться оповідання. Також є завдання, які потрібно вирішити. Сторінки переповнені гарними ілюстраціями.

«Джордж і блакитний супутник» була написана Стівеном Гокінгом у соавторстві з його донькою Люсі. Книга про хлопця, який подорожує на Марс і досліджує космос. Історія художня, але має наукові вставки, де в цікавому для дітей форматі розповідається про науку.  Тираж книги складає 4000. Наразі є найпоширенішою в світі.

«Двері у міжчасся» Улліс Мур. Вона э перешою з серії книжок про подорожі у міжчассі. Автор розповідає про дітей, які залишились самі вдома і відчиняють двері у міжчасся.

Усі ці літні новинки можна придбати за привабливими цінами.

«Нові книжки стартують від 100 гривень. Ілюстровані-дорожчі. У будь-якому разі можна підібрати книжку дитині і на її смак, і на гаманець батьків. Завжди поруч є консультант, який допоможе вибрати на будь-який смак і гаманець.»

Саме ці книжки допоможуть дитині розвинути фантазії, навчитися гарно мислити і весело проводити вільний час. Тому літо – це гарний час для читання.

Юлія Стельмах