ЗНУ відкрив шлях до публічних даних

11 червня  в Запорізькому національному університеті студенти та викладачі факультету журналістики взяли участь у тренінгу: “Доступ до публічних даних: де, як і навіщо шукати інформацію”.

Тренінг провела Наталія Виговська, представниця Інституту масової інформації (ІМІ) в Запорізькій області, старший викладач ЗНУ та директор ГО «Спілка молодих незалежних журналістів». Опонентом був Юрій Сидоров, «Наші гроші.Запоріжжя».

тренг3Упродовж тренінгу учасники розглянули питання,  як знайти ремонт свого будинку чи вулиці і проконтролювати, що мають зробити за ваш кошт. А ще – вчилися   методам ефективної комунікації з владою: як писати звернення і

запити і розуміти, в чому їх принципова різниця.

Студентам були запроповані тематичні завдання для роботи в групах — етичні кейси, як правильно писати звернення та, що для цього потрібно знати.

“Тренінг дуже сподобався, методи комунікації з владою для мене не були новими, бо  у нас була дисципліна “Медіа право”. А ось, як знайти ремонт свого будинку, як це контролювати та якою програмою користуватися – було дуже цікаво“,- Христина Собко, магістр факультету журналістики ЗНУ

фото: Христина Собко

“Дуже сподобалися тренери, атмосфера була чудовою та затишною. Потрібно відмітити етнічні кейси, вони допомогли розібатися в усій інформації, яка була теоретично”,- Дмитро Турченко ,студент 4 курсу факультету жуналістики ЗНУ.

трен 2

Захід відбувся   у рамках проекту “Блогери України проти корупції”, за підтримки фонду Black Sea Trust.

Катерина Лебідь