Розваги Запоріжжя, чи куди піти, коли ти не у відпустці

Не кожен може взяти собі літню відпустку  і поринути у відпочинок з головою. Та кожен може собі дозволити провести хоча б день, нехай і по коліно, але у веселощах. Індустріальне місто має чим розважати. Як провести останні півтора місяці літа у Запоріжжі та ще й так, щоб за першу половину, яку ми просиділи, не було соромно, зараз розкажемо.

АКТИВНИЙ ВІДПОЧИНОК

Байдарки, каяки, SUP-дошки чи каное – все це більш ніж доступно для Запоріжжя. В місці можна знайти декілька організацій, які займаються водним спортом. Ми особисто відвідали один з таких під назвою  «Каяк Каное».  Центр не тільки може дати в оренду «хвильовий» транспорт, а й постійно влаштовує каяк-рандеву. Ми стали гостями на музичному каяк-заході.  За 250 грн. отримали пару годин активного спорту  з усім приладдям (на наступний день підняти руки було важко – кріпатура), веселу компанію з якою проводжали сонце під мелодію скрипки харківської співачки.

Перед відправленням з нами в світ водних пригод ви повинні знати:

  1. Для прогулянок на байдарках складені спеціальні маршрути.
  2. Від Вас не потрібно спеціальної фізичної підготовки або героїчних зусиль !!!
  3. Використовуються тільки туристичні байдарки (НЕ плоскодонки), що не перевертаються.
  4. Всім учасникам прогулянок і походів видаються рятувальні жилети.
  5. Можна взяти захист від сонця – панамка, крем від сонця, якщо Вам необхідно сорочку з довгим рукавом, парео для прикриття колін, 2-3 літри води на людину, засіб від комарів. Купальний костюм і рушник (не обов’язково). Суху одяг переодягнутися після прибуття (для вітряних і прохолодних днів).

Ще один водний experience, який гріх ігнорувати, прогулянка на яхті. Тим паче живучі на берегах Дніпра. «Мы в некотором роде не совсем гавайцы. Скорее даже, совсем не гавайцы…», цитати з книги «Пригоди капітана Врунгеля». Але ж у Запоріжжі існує, навіть, не один яхт-клуб. Якщо раніше цей вид відпочинку під вітрилами був привілегією тільки заможних людей, то сьогодні він став набагато доступніше. Ціна стартує з 350 грн.  Доречним було б знайти уривок з книги, який міг бі у повній красі описати маршрути по Дніпру, але просте слово Хортиця- поснує краще.

Політати на параплані. Тільки Ви, Ваш інструктор і м’яке крило. Це справжнє відчуття пташиного польоту. Після того як Ви прибудете на старт Вас підстебнуть в спеціальну пасажирську підвісну систему, проведуть інструктаж і буквально через кілька кроків розбігу ноги відірвуться від землі і почнеться набір висоти. Політ триває 10-15 хвилин під час, яких Вас піднімуть на висоту 600-800 метрів.

Лазертаг – військово-тактична гра в якій гравці ціляться променями ІК світла, без фізичного удару на велику відстань. При попаданні в гравця він відчуває віброудар. Якщо у гравця закінчилися ігрові життя відповідно сценарієм гри обладнання відключиться (не стрілятиме) і включитися спеціальна світлова сигналізація вибулого гравця. З групою гравців завжди працює інструктор він розподіляє гравців на команди, задає сценарії ігор. Одночасно в іграх може брати участь до 40 осіб (уточнюйте кількість змінюється).

Вартість

30 хв 80 грн / чол

60 хв – 1 година 100 грн / чол

120 хв – 2 години 150 грн / чол

Скелелазіння це не так вже й страшно.  Проводиться на спеціально підготовлених доріжках на острові Хортиця. Взяти участь може кожен бажаючий (від 60 грн).  Знайти інформацію про місце, час та забронювати можна тут.

Прогулянки верхи (на конях). Прогулянки проходять по спеціально розроблених маршрутах: заповідній частині о. Хортиця.

Вартість прогулянки:

2 години – 300 грн – ТУРИСТИЧНИЙ – маршрут розрахований на людей без навичок верхової їзди, можуть брати участь діти від 12 років.

1 годину – 150 грн – маршрут розрахований на людей без навичок верхової їзди, можуть брати участь всі без обмежень навіть діти від 12 років.

Для участі необхідно подати заявку на участь заздалегідь (за 1-2 дні). Це пов’язано з тривалою підготовкою до виїзду на маршрут (1-2 години). Прибути потрібно за 15 хв до встановленого часу тому встановлений час має бути фактичним часом виїзду на маршрут. У цей час проводиться первинний інструктаж. Прогулянки проходять в супроводі інструкторів.

Лучно – арбалетноий тир.  Для безпечної стрільби ви отримаєте:

  1. захисну краги – вона оберігає вашу руку від удару тятиви при неправильної стійці;
  2. Ви будете стріляти в спеціальний ізолонових уловлювач з мішенню – він зупиняє і фіксує стрілу;
  3. Сітка уловлювач – при не точною стрілянини біля новачків стріла не завжди потрапляє в твердий уловлювач, для цього на тлі натягуємо велику спеціалізовану сітку виготовлену з міцного полімерного волокна, яке не може пробити стріла.

ROPE-JUMPING. Стрибки з різних висотних об’єктів, що дозволяють вам відчути почуття вільного падіння і надзвичайний прилив адреналіну. Стрибок проходить на спеціально обладнаних точках (не важливо – будь то міст, будівля або скеля), під наглядом досвідченої команди інструкторів та організаторів. У роупджампінга використовується професійне альпіністське спорядження – починаючи з цільних систем і бандажів, які одягають на людину, що здійснює стрибок, і закінчуючи спеціальними мотузками і карабінами, здатними витримати величезні навантаження. У Запоріжжі отримати заряд адреналіну можна зістрибнувши з арочного моста (42 метра).

РОЗВАГИ ДЛЯ ДУХУ

Подивитися на старовинні кораблі в музеї судноплавства.   Козацька чайка – це бойове судно, на борту якого могло поміститися 50 воїнів, а для морського бою було встановлено 4 гармати. Замислювалася вона як універсальний засіб пересування, могла ходити і під вітрилами, і на веслах.

Судно було піднято з дна річки в 2004 році, але вціліло воно не так добре, як чайка: від нього залишилося близько 60%. Знайшли бригантину неподалік від місця знахідки першого експоната – чайки. Зараз триває реставрація корпусу, протягом двох років планується її закінчити. З огляду на те, що судно було практично повністю закопано в піску, воно збереглося досить добре. По місткості та бойового оснащення, як і за розмірами, бригантина аналогічна чайці: все ті ж 17 з невеликим метрів довжини, 50 осіб на борту і 4 гармати.

smart-304883-unsplash

Щоб описати всі розваги Запоріжжя не вистачило б і цілого літа, тож ми не будемо гаяти ваш час і у кінці пропонуємо список топчиків по відгулу.

  1. Сходити в кіно чи театр разом із шаурмою
  2. Взяти напрокат велосипед і покататися до самого ранку
  3. Побувати в музеї зброї (подивитись на те, чого в тебе ніколи не буде)
  4. Сходити в ботанічний сад, щоб нарешті побачити, як ті модняві сукуленти виглядають
  5. Відвідати майстер-клас (наприклад, з ліплення з глини і відчути себе богом Кингу)
  6. Купити квиток до Краєзнавчого музею
  7. Мафія ще спить?
  8. Подивитися кіно в кіноклубі “Сходження” або сходити в театр Vie
  9. Квест-кімнати вже відраховують 60 хвилин 1
  10. Покататися Дніпром на козацькій “Чайці”
  11. Побувати на футбольному матчі на “Славутич арені”
  12. Сходити в Макдональдс (тільки, якщо з друзями домовлятись будете, то нагадайте, що саме на Металургів, а не біля Ашану)
  13. Пограти в пейнтбол
  14. Погуляти по “Дубовому гаю
  15. Орендувати альтанку на турбазі і посмажити шашлик з друзями;
  16. Наїстись карамелі на майстер-класі
  17. Після пляжу на масаж
  18. Перевірити безпеку стрибків з труби
  19. Влаштувати вечір з повітрянними ляхтарями
  20. Сходити в антикафе пограти в настільні ігри