ПЕРСПЕКТИ?ВА серпня

До нового навчального року залишилось рівно 31-ин день. Саме для тих, хто вже не може чекати, ми підготували ТОП- варіантів розважитись з користю. Конкурси, гранти, навчання за обміном  ?

 

Дослідники будь-якої національності запрошуються до участі в програмі досліджень ZEF. Незважаючи на те, що вікових обмежень немає, від моменту здобуття магістерського ступеня має минути не більш як 6 років. Обов’язковою умовою є цікавість до міждисциплінарних досліджень.

Формат : грант
Дедлайн: 31 серпня

Можливість отримати фінансування для магістратури за медичними спеціальностями. Перші 12 місяців стипендіат повинен навчатися на програмі магістратури Master of Science у будь-якому акредитованому ЗВО світу. Решта 18 місяців мають бути присвячені дослідницькому проекту.

Формат : стипендія в обсязі 120 000 ?
Дедлайн: 31 серпня

Для участі в програмі потрібно продемонструвати високі академічні досягнення, які б підтверджувалися червоним дипломом. Стипендійний період триває два роки для магістерських програм, три – для аспірантури.

Формат : стипендія покриває навчальні витрати, проживання й медичне страхування
Дедлайн: 31 серпня, 31 січня, 30 квітня

Організація Wells Mountain Foundation пропонує іноземним студентам стипендії для навчання у закладах вищої освіти США – університетах, коледжах, політехнічних інститутах. Від кандидатів вимагається висока академічна успішність, продемонстрована під час навчання в школі. Грант надається на будь-які спеціальності.

Формат : стипендія в обсязі 300 $ – 2 000 $
Дедлайн: 1 квітня

Студенти, які подаються на програму MBA до Школи менеджменту Університету імені Еразма Роттердамського, мають змогу отримати стипендію, що покриє кошти, пов’язані з навчанням. Кандидатам слід подати документи на програму навчання й одночасно заявку на стипендію.

Формат : стипендія покриває навчальні витрати
Дедлайн: 14 серпня, 16 жовтня, 13 листопада 2018

Каунаський технологічний університет у Литві пропонує часткові стипендії для вступників на програми бакалаврату й магістратури.

Формат : стипендія покриває навчальні витрати  протягом першого року
Дедлайн: 20 листопада

Уряд Австрії пропонує гранти для іноземних аплікантів на дослідження тривалістю 1-4 місяці за програмами різних спеціальностей. Апліканти можуть навчатися на бакалавраті, магістратурі та аспірантурі.

Формат :  стипендія в обсязі 1 050 € на місяць, оплата проживання. Можливо отримати тревел-грант.
Дедлайн: 1 вересня

OPEN Media Hub оголосив конкурс підтримки теле- та онлайн журналістів зі східних країн Європейської політики сусідства. Конкурс відкрито задля створення контенту (аудіовізуальні сюжети, новини, тематичні сюжети, онлайн-портфоліо тощо), який стосуватиметься нагальних проблем регіону, пов’язаних з Європейським Союзом і відносинами ЄС із відповідними країнами. Грант забезпечить фінансування й практичні поради щодо створення та поширення таких матеріалів.??Від одного заявника можуть бути прийняті декілька заявок.

Формат : виплата може становити щонайбільше 8 000 € за одну заявку залежно від тривалості / форматів
Дедлайн: 19 серпня

Стипендія Goethe Goes Global для навчання на магістратурі щороку присуджується 20 студентам. Грант надається на будь-які спеціальності. Для участі слід спершу подати заявку на обрану програму магістратури, потім – на стипендію.

Формат :  1 000 € на місяць у період навчання на програмі (2 роки)
Дедлайн: 31 серпня

Студенти, які вивчають медичну або наукову журналістику, мають можливість відвідати щорічну зустріч SfN.

Формат :  грант складається з оплати проживання (4 ночі) і 750 $ на покриття витрат, пов’язаних з участю в зустрічі
Дедлайн: 15 серпня

  • Стажування для випускників у Doctors Without Borders, резиденція зі стипендією в Німецькому музеї в Мюнхені й грант для студентів-медиків на стажування в галузі ультразвукових дослідженьpriscilla-du-preez-293218-unsplash
  • Стажування в офісі організації Doctors Without Borders

Організація Doctors Without Borders / M?decins Sans Fronti?res (MSF) набирає учасників для оплачуваного стажування в офісі організації. Запрошуються кандидати різних спеціальностей для роботи в галузі комунікації, розвитку, програмного забезпечення, роботи з людьми (в офісі та за його межами).

Країна: Нью-Йорк, США
Тривалість: 4 вересня – 18 січня 2018
Дедлайн: 4 серпня

Програма Гарвардського університету Knight Visiting Nieman Fellowships пропонує можливість проводити короткі дослідження кандидатам, які працюють над спеціальними проектами, спрямованими розвивати журналістику в новому руслі. Кандидатам необов’язково бути журналістами, але вони повинні продемонструвати, як їхня робота може поліпшити майбутні перспективи журналістики. Стипендіат матиме доступ до всіх ресурсів Гарварду, а також щомісяця отримуватиме 1 225 $. Якщо буде потрібно, учасника забезпечать місцем проживання на період програми.

Країна: США
Тривалість: від декількох тижнів до 3-х місяців
Дедлайн: 1 грудня

Korean Society of Medical Ultrasound пропонує 10 стипендій студентам медичних спеціальностей для стажування в галузі ультразвукових досліджень. Мета – покращити ультразвукові дослідження, навчаючи й тренуючи студентів в академічних установах Південної Кореї. Стипендія покриває проживання, авіапереліт і базові витрати на життя в Південній Кореї. На тренінг тривалістю 2 тижні виділяється 2 000 $, 3 тижні – 3 000 $, 4 тижні – 4 000 $.

Країна: Південна Корея
Тривалість: стажування починається у 2019 році (тривалість слід уточнити в організаторів)
Дедлайн: 15 листопада

ArtsLink Five – стажування у США для митців. Організатори оплачують міжнародний переліт, візу, проживання, медичне страхування, а також покривають робочі й транспортні витрати в межах стажування.

Країна: США
Тривалість: упродовж осені 2019
Дедлайн: 15 жовтня

Програму Hubert Humphrey розроблено для професіоналів, які бажають удосконалити свої здібності, обмінюючись знаннями й осмислюючи питання загального інтересу США та країн, які є партнерами програми. Учасників програми відправлять в один з університетів США, де вони будуть проходити курси, відвідувати конференції й виконувати практичні завдання.
Цього року в програмі Hubert Humphrey можуть брати участь 200 осіб.

Країна: США
Тривалість: слід уточнити в організаторів
Дедлайн: 1 жовтня

4YOU2 пропонує оплачуване стажування у викладацькій сфері в Бразилії для тих, хто досконало володіє англійською мовою і хоче поділитися своїми знаннями зі студентами з малозабезпечених районів Сан-Паулу. За останні 4 роки в програмі взяли участь понад 200 вчителів, які навчили понад 6 000 студентів. Програма 4YOU2 є соціальною, і учні платять дуже незначну суму (приблизно 20 $ на місяць). Це найнижча плата серед усіх шкіл, де викладають англійську мову.

Країна: Бразилія
Тривалість: за домовленістю
Дедлайн: 30 серпня

European-Ukrainian Youth Policy Centre (EUYPC) шукає стажистів з відмінним знанням німецької мови. Стажист підтримуватиме команду з комунікацій і буде безпосередньо задіяний у спілкуванні з німецькими колегами, які приїдуть до Києва, щоб реалізовувати соціокультурний проект для дітей. Це унікальний креативний проект соціально-психологічної реабілітації дітей з використанням різних художніх засобів (танців, співів тощо). У рамках проекту стажист працюватиме комунікаційним менеджером / перекладачем (переклад з німецької на українську / російську).

Країна: Україна
Тривалість: серпень – жовтень 2018
Дедлайн: 31 липня

Німецький музей у Мюнхені відкрив дослідницьку програму стажування зі стипендією. До участі запрошуються науковці-дослідники, які цікавляться роботою над проектами, пов’язаними з колекціями музею. Стипендійна програма є міжнародною та міждисциплінарною.

Подавати заявки можуть учені з будь-яким рівнем стажу, проте повинні мати принаймні один університетський диплом (магістра або кандидата наук). Обмежень щодо віку й громадянства немає.
Кандидатам присуджується:

  • Додокторська стипендія: 7 500 € (шість місяців) / 15 000 € (повний рік);
  • Післядипломна стипендія: 15 000 € (шість місяців) / 30 000 € (повний рік).

Країна: Німеччина
Тривалість: 6-24 місяці
Дедлайн: 12 жовтня

andrew-neel-237802-unsplash

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) та Міжнародний молодіжний фонд (IYF) запустили конкурс «Створення цінності за допомогою глобального участі молоді: інтелектуальні інвестиції в інфраструктуру і галузі природних ресурсів».  Мета конкурсу – надихнути і створити діалог про інноваційні способи залучення молоді, одночасно розглядаючи деякі проблеми і потреби спільнот і компаній.

Формат: конкурс
Дедлайн: 6 серпня

Спільно з Фундацією Карнегі, YPI організовує “Конкурс відеороликів майбутнього покоління”. Ти – мирнотворець і від 18 до 29 років? Тоді, не соромся розповісти про себе. Переможець буде нагороджений титулом “Молодіжний посол Палацу миру” під час Конференції в Гаазі та отримає квиток на конференцію Всесвітнього саміту “Одна молодь” у Гаазі!

Формат: конкурс
Дедлайн:
6 серпня

ДОДАТКОВІ можливості

  • Конференція «Молодь за підприємство»

http://www.edu-active.com/conferences/2018/jul/19/eastern-partnership-youth-conference-2018-youth-en.html

  • Стажування в офісі організації  Doctors without borders –

https://www.doctorswithoutborders.org/careers/work-us-office/office-internships

 (дедлайн 4 серпня 2018 року)

  • Міжнародна школа стійкого розвитку в Кенії –

https://www.onceinlife.org/featured-program/international-sustanibility-school/

 (дедлайн 10 серпня 2018 року)

  • Курс лідерства у правових питаннях в Будапешті –

https://namati.org/news/apply-worlds-only-legal-empowerment-leadership-course/

(дедлайн 12 серпня 2018 року)

  • 18 міжнародна антикорупційна конференція –

https://iaccseries.org/journalists-for-transparency/calling-all-young-journalists/

(дедлайн 18 серпня 2018 року)

  • Стипендія на участь в конференції ТЕД в Ванкувері –

https://www.ted.com/participate/ted-fellows-program/apply-to-be-a-ted-fellow#

(дедлайн 26 серпня 2018 року)

  • Стажування в Бразилії –

http://www.4y2.org/home/somar.html  (дедлайн 30 серпня 2018 року)

Програма обміну для студентів вищих навчальних закладів (Global Undergraduate Exchange Program) 2018-2019

Програма обміну для студентів вищих навчальних закладів (Global UGRAD) – це  програма культурного обміну, яка здійснюється Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США та підтримується народом Сполучених Штатів Америки. Ця міжнародна освітня та культурна програма обміну підтримує талановитих іноземних студентів, надає можливість майбутнім лідерам навчатися у США з метою поглиблення знань та вивчення культури і традицій Сполучених Штатів Америки. Програма для студентів вищих навчальних закладів (Global UGRAD) спільно здійснюється Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США, Посольством США в Україні та організацією World Learning.

Учасники програми навчаються протягом одного семестру без отримання ступеня в Сполучених Штатах за будь-якими спеціальностями.  Учасникам програми,  які планують навчання в США за спеціальностями юриспруденція або медицина пропонується  вивчення тільки базових курсів з вищезазначених спеціальностей. Учасники обираються за такими критеріями, як академічна успішність, лідерський потенціал, знання письмової та розмовної англійської мови, громадська активність та готовність учасника до перебування у США в якості студента по обміну.

Програма обміну студентів вищих навчальних закладів Global UGRAD передбачає наступне фінансове забезпечення: оплату проїзду учасників програми до/із США, навчання в американському університеті, проживання та харчування, медичне страхування, необхідні підручники та щомісячну стипендію.

Конкурс на участь у програмі  Global UGRAD є відкритим і базується на основі академічної та особистої успішності  кандидатів.

ВИМОГИ ДО КАНДИДАТІВ:

  • мати українське громадянство, проживати в Україні та навчатися в вищому навчальному закладі України на час проведення конкурсу;
  • бути старше за 18 років на момент початку навчання у США;
  • не бути студентом випускного курсу приватного або державного вищого навчального закладу;
  • володіти англійською мовою на рівні, достатньому для навчання та спілкування в англомовному академічному середовищі;
  • мати високий рівень академічної успішності, соціальної активності та лідерський потенціал;
  • мати можливість почати навчання у Сполучених Штатах в серпні 2018 року чи у січні 2019 року. Фіналісти конкурсу не можуть самостійно обирати дати програми чи відкладати участь у програмі на пізніший термін;
  • відповідати вимогам для отримання візи учасника програми обміну (J-1) для в’їзду до США;
  • повернутися в Україну після завершення програми.

До участі в конкурсі НЕ ДОПУСКАЮТЬСЯ:

  • студенти, які не відповідають вказаним вище критеріям;
  • громадяни України, які проживають на території США чи других країн;
  • громадяни України, які мають дозвіл на постійне проживання в США;
  • студенти, які навчаються, проживають або працюють за кордоном на час проведення конкурсу;
  • працівники Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні та урядових агенцій США, що входять до дипломатичної місії США в Україні та їхні найближчі родичі: чоловік/дружина, діти, сестри, брати, батьки та ін. Ця заборона втрачає чинність через рік після завершення працівником строку служби або роботи за контрактом у зазначених установах та організаціях.
  • працівники організації World Learning та їхні найближчі родичі: чоловік/дружина, діти, сестри, брати, батьки та ін.

Учасники програми розміщуються в коледжах та університетах по всій території Сполучених Штатів. Учасникам не дозволяється обирати коледж чи університет. Учасники вивчають предмети у своїй фаховій галузі, а також предмети з амеріканистики. Стандартна кількість академічних кредитів (credits) за семестр – 12. Кількість кредитів з американістики входять до обов’язкових 12 кредитів  за семестр. Можливість взяти додаткові кредити залежить від приймаючого університету в США та підлягає узгодженню та затвердженню в організації World Learning. Учасники програми  проживають у студентських гуртожитках.

Учасники програми  працюють не менш 20 годин у якості волонтерів під час їхнього навчання за програмою Global UGRAD.

Для участі у програмі UGRAD приймаються анкети ЛИШЕ в електронній формі.

Кандидатам необхідно зареєструватися на сайті: www.worldlearning.org/ugrad, щоб отримати доступ до інтерактивної системи заповнення анкет для участі у програмі. Кандидати зможуть заповнити свою анкету, а також відправити рекомендаційні листи та інші документи онлайн. Анкети, подані після 31 грудня 2017 року, розглядатися не будуть.

Кандидатам НЕОБХІДНО подати пакет документів, до якого входять:

  • Анкета для участі у програмі обміну(всі відповіді мають бути повними, всі поля мають бути заповнені англійською мовою);
  • Копія першої сторінки закордонного паспорту.Апліканти, які не мають закордонного паспорту, подають копію внутрішнього паспорту громадянина України;
  • Два рекомендаційних листиз перекладом на англійську мову. Один рекомендаційний лист має бути від викладача чи наукового керівника з ВНЗ, другий лист може бути від іншого викладача, роботодавця, тренера, координатора колишньої програми обміну або волонтерської/громадської діяльності. Члени сім’ї та друзі не можуть надавати рекомендаційні листи;
  • Копія залікової книжки чи витяг із залікової книжки ТА офіційний переклад на англійську мову. Копія має бути завірена печаткою навчальної установи, яка їх видала. Переклад на англійську мову завіряється установою, яка робила переклад (навчальна установа або бюро перекладів);
  • Офіційна довідкаіз назначенням назви навчальної установи, факультету та курсу навчання студента (із неофіційним перекладом);
  • Атестат про закінчення повної середньої освітита додаток до диплому атестату для студентів першого курсу навчання (з перекладом на англійську мову, офіційно завіреним навчальною установою або бюро перекладів);

Кандидатам БАЖАНО подати:

  • Офіційний сертифікат тесту TOEFL. Допускається, що на момент подання документів цей тест ще не складений;
  • Додаткові документи (сертифікати, грамоти, портфоліо, тощо).

Після того, як анкета повністю заповнена, перевірена та необхідні документи завантажені, необхідно натиснути «Відправити» («SUBMIT»). З цього моменту зміни в анкеті будуть неможливими.

Всі документи і рекомендації будуть перевірені з відповідними установами.

Анкета має відображати ОРИГІНАЛЬНІ ДУМКИ та ІНДИВІДУАЛЬНУ РОБОТУ кандидата, які підтвердять мотивацію кандидата брати участь у програмі. Плагіат, чужі думки та ідеї без належного  посилання на джерело, є неприйнятними. Виявлення плагіату є підставою для негайної дискваліфікації кандидата.

Додаткову інформацію можна отримати електронною поштою: [email protected] 

Матеріал підготовлено з використанням ресурсу http://diem.studway.com.ua та Міністерства освіти і науки України