ПЕРСПЕКТИ?ВА листопада

Стипендійна програма «Завтра.UA», премія Energy Globe, конкурси для підлітків новаторів від самого Google, міжнародний студентський конкурс есе на тему архітектури, можливість виграти участь у Global Short Docs Forum, стипендії ЮНЕСКО та багато чого іншого вже чекають на вас цього місяця.


  • 11 листопада  День абітурієнта ЗНУ

У Запорізькому національному університеті відбудеться наймасштабніша подія осені – День абітурієнта! На захід запрошуються вступники, їхні батьки, вчителі та всі охочі. У програмі: зустріч із керівництвом вишу, обговорення Правил вступу до ЗНУ в 2019 році та особливості проходження зовнішнього незалежного оцінювання, презентація переваг навчання на факультетах Запорізького національного університету та, звичайно, екскурсія вишем. Початок заходу – о 10 годині. Місце проведення: актова зала навчального корпусу №2. Адреса: вулиця Жуковського, 66Б.

  • 22 листопада До ЗНУ завітає Сергій Жадан

Він зустрінеться зі студентами, викладачами вишу та представниками запорізької громадськості. У рамках заходу запланована прес-конференція митця, модератором якої виступить декан факультету журналістики Віктор Костюк. Буде не просто цікаво, буде строкато!  Особливий експресивний ефект – вам гарантовано! Місце зустрічі – навчальний корпус №1, 50 аудиторія.

Запорізький обласний благодійний фонд «Гендер Зед» оголошує конкурс на участь у тренінгу «Школа Толерантності з питань ЛГБТ», який відбудеться з 21 по 23 листопада 2018 року в м. Запоріжжя. Школа Толерантності з питань ЛГБТ розрахована на діючих журналістів та журналісток, а також студентів та студенток відповідних факультетів старших курсів вищих навчальних закладів. Заявки приймаються з усіх регіонів України. Участь у тренінгу безкоштовна. Організатори відшкодовують витрати на проживання, харчування, проїзд учасників та учасниць проекту.

Щоб взяти участь в заході, будь ласка, заповніть аплікаційну форму: https://goo.gl/forms/YBI5BY10LQouQuKm2

Дедлайн: 2 листопада 2018 року.


ВАКАНСІЇ:

Обов’язки: розробка та впровадження стратегії та плану антикорупційних комунікацій до 2 листопада.

Обов’язки: забезпечення ведення бухгалтерського обліку. Дедлайн – 4 листопада.

Обов’язки: забезпечення реалізації плану закупівель. Дедлайн – 4 листопада.

Обов’язки: поради з юридичних питань; підготовка та подання скарг. Дедлайн – 5 листопада.

Обов’язки: розроблення робочих планів для всіх заходів мобілізації громади. Дедлайн – 5 листопада.

Обов’язки: моніторинг на оцінка проектів. Дедлайн – 5 листопада.


christin-hume-505823-unsplash

Фонд Віктора Пінчука розпочав 13-й відкритий конкурс стипендійної програми «Завтра.UA» для студентів 3-6 курсів. Загальнонаціональна програма підтримки талановитої молоді покликана сприяти формуванню нового покоління інтелектуальної й ділової еліти країни, яка стане генератором майбутніх змін.

Умови: учаснику виплачується щомісячна стипендія в обсязі 2 240 гривень протягом року
Дедлайн: 30 листопада

Втомилися від маніпуляцій, фейків та міфів? Завдяки онлайн-курсу «Фактчек: довіряй-перевіряй» ви отримаєте повний набір знань та інструментів, аби перевіряти інформацію. Для тих, хто хоче споживати тільки правдиву інформацію і не потрапити у пастку фейків і міфів, проект VoxCheck та EdEra створили онлайн-курс «Фактчек: Довіряй-перевіряй». Реєстрація за посиланням: http://bit.ly/factcheck101

Термін навчання – чотири тижні, по одному модулю щочетверга.

Початок курсу – 15 листопада.

Оголошується конкурс з відбору учасників для участі в 4-денній навчальній поїздці до Києва з числа молодих лідерів, керівників освітніх закладів й організацій, вчителів та правозахисників з Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.

Дедлайн – 10 листопада.

Громадська організація «Офіс регіонального розвитку» у партнерстві з ChildFund Deutschland e. V. оголосили конкурс із відбору учасників для участі в 4-денній навчальній поїздці до Києва серед молодих лідерів, керівників освітніх закладів та організацій, вчителів і правозахисників з Одеської, Миколаївської та Херсонської областей. Умови: оплачувана навчальна поїздка до Києва

Коли, де: перші числа грудня 2018, Київ

Дедлайн: 10 листопада

Partnership for Sustainability Award – конкурс партнерських проектів між різними групами стейкхолдерів для досягнення сталого розвитку, ініційований Глобальним договором ООН в Україні. Організатори запрошують компанії з Білорусії, Грузії, Польщі та України презентувати найкращі практики партнерства. Умови: найкращі проекти, обрані міжнародним журі, будуть представлені в The Global Opportunity Explorer, а також передбачаються призи

Коли, де: 6 грудня, Київ

Дедлайн: 1 листопада

jeshoots-com-523925-unsplash

Оголошується набір учасників тренінгу для тренерів-початківців, які зацікавлені у розробці та проведенні навчальних заходів для молоді у сфері підприємництва, розвитку кар’єри, візуальної комунікації та волонтерства. Тренінг проходитиме з 25 січня до 1 лютого 2019 року у передмісті Варшави. До участі у тренінгу буде відібрано 25 учасників з України. Робоча мова – англійська. Детальнішу інформацію про тренінг можна знайти у прикріпленому файлі або завантажити тут. Для участі у тренінгу необхідно мати діючий закордонний біометричний паспорт або шенгенську візу, дійсну щонайменше до 1 лютого 2019 року. У випадку відсутності біометричного паспорта/візи, учасники повинні самостійно отримати біометричний паспорт до 25 січня 2019 року.

Дедлайн: 23 листопада 2018 року.

Відібраним учасникам буде надіслано запрошення та додаткову інформацію не пізніше 3 грудня 2018 року.

Professional Fellows Program (PFP) – це програма стажування спонсором якої є Бюро з питань освіти та культури Державного департаменту США. Програма дає перспективним молодим фахівцям можливість отримати практичний досвід та наочність роботи в уряді США. Знання та інтерес цих молодих професіоналів щодо американських політичних процесів буде розширений завдяки короткостроковому стажуванню в місцевих законодавчих органах США, а також в установах державного рівня і в некомерційних організаціях, які мають відношення до тематики програми.

Дедлайн – 5 листопада 2018 р.

Британські урядові стипендії Чівнінг (Chevening Scholarships) є одними з найпрестижнішіх нагород для навчання в Сполученому Королівстві. Ці стипендії надаються молодим лідерам, тим, хто має потенціал в майбутньому впливати на прийняття рішень у державі та формувати громадську думку.

Дедлайн – 6 листопада 2018 р.

Відкритий фотоконкурс благодійної організації M?dicos del Mundo. Для участі потрібно надіслати до 10 знімків, зроблених від січня 2017 по жовтень 2018 року, на тему гуманітарної діяльності, захисту прав людини, природних катаклізмів, життя біженців. Участь у конкурсі безкоштовна.

Приз: 6 000 € на реалізацію фотопроекту

Дедлайн: 9 листопада

Конкурс для документалістів  запрошує надсилати свої проекти для участі у форумі Global Short Docs. Для участі в тренінгу відберуть 16 кінодокументалістів. Режисери навчатимуться, як правильно презентувати свої проекти, отримають поради відомих менторів і зможуть особисто зустрітися з представниками цифрових платформ.

Приз: участь у тренінгу та інші нагороди

Дедлайн: 23 листопада

До участі у фотоконкурсі від шейха ОАЕ Хамдана Аль Мактума приймаються роботи в чотирьох категоріях: «Надія» (тема цього року), «Загальна», «Звисока» (відео), «Портфоліо». У кожну з категорій можна подати лише один знімок (виняток – категорія «Портфоліо»: від 5 до 10 фотографій).

Приз: ґран-прі – 120 000 $, загальний призовий фонд – 423 000 $

Дедлайн: 31 жовтня

lucrezia-carnelos-785058-unsplash

До участі в конкурсі приймаються роботи професійних фотографів, їхніх асистентів і студентів, які вивчають фотографію. Кожен учасник повинен відправити до оргкомітету резюме й 10 знімків на тему «Відвага» з підписами. Участь безкоштовна.

Приз: 10 000 € та участь у паризькій виставці Espace Central DUPON Images

Дедлайн: 30 жовтня

Berkeley Undergraduate Prize for Design Excellence був заснований на факультеті архітектури в Berkeley College of Environmental Design при Університеті Каліфорнії (Берклі), щоб розвинути вивчення архітектури як соціального мистецтва. Щороку журі визначає важливу тему, яка допомагає розумінню зв’язку між людьми й побудованим світом. Есе має дати відповідь на питання: «What have architects done in the past and what can they do in the future to help reduce the negative effects of climate and climate change?»

Приз: автори найкращих робіт розділять між собою 25 000 $

Дедлайн: 1 листопада

Wege Prize – міжнародний конкурс для студентів, у центрі якого – вирішення складних проблем через міждисциплінарну співпрацю. Це щорічний конкурс, який надихає студентів з усіх країн світу співпрацювати й створювати новий дизайн економіки. У 2019 році організатори конкурсу пропонують таку проблему: «Як ми можемо створити економіку замкнутого циклу?»

Призи: 1 місце – 15 000 $, 2 місце – 10 000 $, 3 місце – 5 000 $, 4 місце – 1 000 $.

Дедлайн: 18 листопада

Премія Energy Globe Award за найкращі проекти у сфері сталого розвитку. У конкурсі можуть узяти участь проекти з акцентом на збереження ресурсів, поліпшення якості повітря й води, енергоефективність, відновлювані джерела енергії. Також приймаються проекти, що спрямовані на інформаційно-просвітницьку діяльність у цих сферах. Проект-переможець отримає нагороду National Energy Globe Award і буде представлений на онлайн-платформі глобального рівня Energy Globe.

Приз: нагорода National Energy Globe Award

Дедлайн: 21 листопада

An International Award for Digitally-Born Writing заохочує і просуває творчі статті. Вимоги до конкурсантів: брати участь можуть студенти, професіонали, художники, письменники, дизайнери, ентузіасти; конкурс міжнародний – брати участь можуть громадяни всіх країн; усі роботи мають бути англомовними. Заявку на участь можна подати в онлайн.

Приз: грошові винагороди

Дедлайн: 30 листопада

DAAD пропонує університетські літні курси в Німеччині для іноземних студентів та випускників. Курси тривають мінімум 18 робочих днів (максимум – 5 днів на тиждень, 25 годин на тиждень). Мета програми – допомогти студентам і випускникам поліпшити рівень володіння німецькою мовою і знання про культуру країни. Умови: гранти для оплати курсів німецької

Коли, де: 2018-2019, Німеччина

Дедлайн: 1 грудня

elijah-hail-700901-unsplash

Future Youth Summit – саміт на тему майбутнього у творчих та інших дисциплінах, що відбудеться в Sunway University. Саміт збере 300 учасників з різних країн. Його мета – познайомити молодих лідерів для обміну досвідом, навчання й пошуку можливостей. Умови: вартість участі – 200 малайзійських рингітів (приблизно 50 $), у вартість не входить авіапереліт і проживання

Коли, де: 16-18 листопада 2018, Куала-Лумпур, Малайзія

Дедлайн: 14 листопада

Fumetto Comic Festival Lucerne проводить конкурс коміксів. Тема 2019 року – «Велосипед – найкращий спосіб пересування: швидко й зручно. Намалюй свою історію про велосипед». Умови: будуть нагороджені троє переможців у кожній категорії. Також буде нагороджений найкращий сценарій незалежно від категорії. Відвідувачі фестивалю зможуть проголосувати й вибрати володаря призу глядацьких симпатій.

Дедлайн: 4 січня

Мета гранту – підтримка соціального підприємництва та інноваційних стартапів по всьому світу. Програму запустила всесвітня універсальна виставка «Експо 2020» у Дубаї. Організатори шукають новаторів, чиї проекти зможуть вирішити актуальні проблеми, що стосуються поліпшення якості життя людей і втілення Цілей сталого розвитку 2020 від ООН. Обсяг гранту – до 100 000 $. Точна сума гранту буде визначатися залежно від того, на якій стадії реалізації перебуває проект, які перспективи його зростання в рамках своєї галузі і яким буде його вплив на життя місцевих спільнот. Грант буде видаватися проектам, які вже реалізовуються.

Умови: грант 100 000 $ для соціальних стартапів

Дедлайн: 2 грудня

ЮНЕСКО спільно з урядом Японії організовує нову дослідницьку програму UNESCO / Keizo Obuchi Research Fellowships Programme (UNESCO / Japan Young Researchers’ Fellowship Programme). Уряд Японії пропонує 10 стипендій кандидатам з країн, що розвиваються. У пріоритеті – кандидати, які бажають проводити дослідження в Японії, жінки, а також кандидати з найменш розвинених країн та Африки.

Грант: ЮНЕСКО надає грант на проведення досліджень – 10 000 $

Дедлайн: 30 листопада

Міжнародна стипендія у США для жінок (AAUW’s International Fellowship Program) існує з 1917 року. Метою програми є підтримка жінок – студенток магістратури, аспірантури або докторантури, які не є громадянками або постійними жительками США. Стипендійна програма підтримується в усіх акредитованих навчальних закладах країни. У програмі задіяні всі галузі дослідження й наукові програми, пропоновані в акредитованих закладах вищої освіти США.

Грант: магістерська стипендія – 18 000 $; аспірантська стипендія – 20 000 $; докторська стипендія – 30 000 $.

Дедлайн: 15 листопада

Sheffield Hallam University, Велика Британія, пропонує іноземним студентам бакалаврату, магістратури та аспірантури 50-відсоткову знижку на навчання. Стипендія надається студентам денної форми навчання.

Грант: оплата 50 % вартості навчання

Дедлайн: 1 листопада

christin-hume-505826-unsplash


Джерела:
“Студвей”  Оксана Януш
Ресурсний центр ГУРТ
 Міністерств освіти і науки України