Міжнародний благодійний фестиваль талантів у Запоріжжі

15 грудня в Запорізькому обласному центрі молоді пройшов сьомий щорічний міжнародний благодійний фестиваль талантів “Казкові Передзвони”. 

Всі три години фестивалю заполонили артисти з Дніпра, Києва, Волині, співучі гості з далекого Марокко та учасник шоу “Х-фактор” Олександр Коржов. Відвідувачі могли взяти участь у майстер-класах з малювання та плетіння, насолодитися гарною музикою, танцями й піснями у виконанні дітей. Всі охочі взяли участь у конкурсах з призами та нафарбувались на стенді з боді-артом абсолютно безкоштовно.

DSCF0011

Як зазначено на сайті peredzvony.org, цей проект було започатковано Запорізькою Обласною Молодіжною Організацією “Наше щасливе життя”, головою якої є Олександр Кахай. Він зазначає, що кожного грудня проект збирає в одну велику дружню родину талановитих дітей та молодь з усіх куточків України та світу, як зі звичайним здоров’ям, так і з особливими соціальними чи-то фізичними потребами.

Також Олександр розповів, що ідея проведення фестивалю народилася ще в 2011 році, коли вони почали займатися реабілітацією нечуючих дітей, після чого прийшла ідея зробити це в форматі фестивалю і об’єднувати дітей та підлітків, як з особливими потребами, так і зі звичайним здоров’ям. Та доповнив, що окрім “Казкових передзвонів” є ще один інтеграційний проект – Міжнародний фестиваль мистецтв, культури і науки “Файнокрай”, який проходить кожен травень.

Євген Дубинянський