ПЕРСПЕКТИ?ВА лютого

Лютий щедрий на гранти, курси, тренінги і фестивалі. У нашому списку є тренінги для журналістів та художників, майстер-класи з роботою Google, стипендії ім. Лейна Кіркланда і ще багато чого корисного. В кінці на вас чекають вакансії.

ТРЕНІНГИ:

Коли: 8 – 9 лютого

Де: м. Запоріжжя, вул. Жуковського 66-а, 2-й корпус ЗНУ.

Тренерка: Надія Бабинська (Вірна) – журналістка, медіатренерка, еспертка з відкритих даних

Участь у тренінгу є безкоштовною. Організатори відшкодовують вартість проїзду (автобус, потяг (купе/плацкарт, Інтерсіті, 2-й клас), проживання і харчування.

Регіони-учасниці проекту: Запорізька, Херсонська, Одеська, Миколаївська, Дніпропетровська області, Луганська, Донецька області.

Для участі необхідно до 4 лютого 2019 року зареєструватися за посиланням: https://goo.gl/forms/ag66T1XAzeDlv0v43

  • Нові розслідувачі 2 – школа для регіональних журналістів.Якщо ви мрієте стати журналістом-розслідувачем, навчитися виявляти корупцію, знаходити, те, що приховують чиновники, тоді подавайтеся на тримодульну школу регіональних журналістів від Інститут розвитку регіональної преси.

Це інтенсивна 15-денна навчальна програма, яка стосуватиметься основ журналістських розслідувань, захисту джерел, етики, перевірки інформації, окремих сфер розслідувань, а також практичної роботи учасників з відомими журналістами-розслідувачами.

Викладачі школи: Денис Бігус, Людмила Панкратова, Дарина Шевченко, Максим Опанасенко, Марія Землянська, Аліна Стрижак, Катерина Лихогляд

Організатори надають 18 повних стипендій на навчання та 12 стипендій на стажування у найкращих розслідувальних редакціях (деталі нижче).

Дедлайн: 13 лютого

Коли:
Перший (базовий) модуль у Києві – 27 лютого-3 березня 2019 року.
Другий (секторальний) модуль у Києві – 17-21 квітня 2019 року.
Третій (поглиблений) модуль – 15-19 червня 2019 року.

Більше інформації та програма школи тут http://bit.ly/2RqHd4B

  • Всеукраїнський відкритий майстер-клас «Цифрові інструменти та можливості Google для безпечнішого Інт.

Міністерство інформаційної політики України організовує Всеукраїнський майстер-клас до Дня безпечнішого Інтернету 5 лютого о 16 годині в приміщенні Укрінформу.

Долучитися до заходу можна за онлайн-посиланням. Тренерка майстер-класу Антоніна Букач зосередить увагу на безпеці онлайн та доступних інструментах інформаційної безпеки Google. Глядачі, які успішно пройдуть онлайн або оффлайн навчання, отримують сертифікат

Реєстрація на захід за посиланням: https://goo.gl/6rfMz8

  • Інформаційний вечір Українського культурного фонду

Гостею програми стане виконавча директорка УКФ Юлія Федів

  • Підсумки 2018 року для УКФ: кращі практики та lessons learned
  • Які пріоритети УКФ на 2019 рік?
  • Які зміни відбулися у порядку отримання грантів від УКФ?

Долучитися до вебінару можливо за посиланням: https://youtu.be/9_T9V1f24Zs

5-денний семінар для художників, педагогів і культурних організаторів, які працюють із молоддю і займаються соціальними питаннями. Під час семінару учасники ознайомляться з тим, як мистецтво може оновити громадські простори, обговорюватимуть нові способи взаємодії урбан-арту, активної громадськості й міського простору, а також шукатимуть стратегічні партнерства з програмами міст і ЄС.

Умови: організатори забезпечують проживання і харчування під час тренінгу

Коли, де: 13-18 травня, Люксембург

Дедлайн: 1 березня

priscilla-du-preez-216796-unsplash

СТИПЕНДІЇ:

Найамбітніші підлітки України отримають грант на навчання у 10 000 доларів. Українська академія лідерства відкриває прийом заявок на 2019 навчальний рік для випускників шкіл та коледжів віком від 16 до 18 років з усіх регіонів України.

Щоб пройти програму Української академії лідерства, заповніть анкету на сайті: http://ual.ua/join.

Дедлайн: 1 березня

Польсько-Американський Фонд Свободи Фундатор Програми і Фонд Лідери Змін оголошують відкритий конкурс для кандидатів на отримання Стипендій ім. Лейна Кіркланда у 2019/2020 навчальному році. Програма адресована молодим лідерам та експертам, які здобули вищу освіту та зацікавлені в розвитку демократії, економіки і громадянського суспільства у своїх країнах та в регіоні. Реалізація

Програми відбувається в рамках двосеместрового навчання у вищих навчальних закладах одного з 5 академічних осередків Республіки Польща (міста Варшава, Краків, Вроцлав Познань, Люблін) та 2-4 тижневих професійних стажувань у державних або приватних установах і організаціях.

Дедлайн: 1 березня 2019 р.

ОБОВ’ЯЗКОВІ ВИМОГИ: громадянство і постійне проживання в одній із вищевказаних держав (особи, які мають карту, постійного проживання в Польщі, не можуть претендувати на отримання стипендії Кіркландаповна вища освіта (ступінь вік до 35 років (в обґрунтованих випадках до 40 досвід професійної діяльності – мінімум 2; принаймні 2 роки перерви після останнього закордонного стажування, що тривало понад 6 місяців;

Знайти додаткову інформацію щодо Фонду Лідери Змін можна на нашій сторінці: www.leadersofchange.pl

Студентів магістратури та аспірантури запрошують до участі в літній математичній лабораторії в Центрі теоретичної фізики в Трієсті. Студенти будуть відвідувати навчальні курси і в кінці представлять свою роботу. Документи приймаються на [email protected]

Умови: організатори забезпечують студентів проживанням і харчуванням

Коли, де: 8 липня – 2 серпня 2019, Трієст, Італія

Дедлайн: 10 лютого

Національний дослідницький університет «Вища школа економіки» пропонує стипендії іноземним абітурієнтам російськомовних магістерських програм. Навчання відбувається російською мовою, однак у кожній програмі є низка курсів англійською.

Умови: 100 %, 50 % і 25 % плати за навчання. Стипендія покриває вартість навчання в університеті. Студентам потрібно буде оплачувати проживання (в університетському гуртожитку вартість проживання становить приблизно 1 500 рублів (26 $) на місяць).

Коли, де: протягом 2019/2020 навчального року, Москва

Дедлайн: 28 лютого

Тема весняної школи Європейського консорціуму соціальних досліджень – «Нові й старі дані. Передові підходи до кількісних соціальних досліджень» (New and Old Data. Cutting-Edge Approaches to Quantitative Social Research). Учасникам буде запропонований тренінг високого рівня з новими методами кількісних соціальних досліджень, як-от обчислювальна соціологія, мережевий аналіз, дані реєстрів, дані історичних архівів та експерименти.

Умови: участь у школі безкоштовна. Організатори забезпечують усіх учасників школи проживанням і дворазовим харчуванням. Транспортні витрати до Турина та інші витрати не покриваються.

Коли, де: 25-29 березня 2019, Турин, Італія

Дедлайн: 17 лютого

matt-heaton-89907-unsplash

КОНКУРСИ:

  • Всеукраїнський юнацький водний приз 2019

Основна мета конкурсу – залучення молоді до вирішення проблем збереження та раціонального використання водних ресурсів.

Національний фінал ВЮВП відбудеться в НТУУ “КПІ ім. Ігоря Сікорського” 16-19 квітня 2019 р. з офіційним нагородженням фіналістів в Посольстві Королівства Швеції в Україні.

В конкурсі можить брати участь учніі середніх шкіл, ліцеїй, гімназій (окрім вищих навчальних закладів ІІІ-ІVрівня акредитації) – молодь віком від 15 до 20 років.

Для участі у конкурсі “Всеукраїнський юнацький водний приз 2019” апліканті необхідно заповнити та надіслати необхідні документи (заявку та проект) в електронному вигляді або звичайною поштою не пізніше 22 лютого 2019 року.

Всю необхідну інформацію про конкурс та умови участі можна знайти на сайті: www.waternet.ua/uk/contest

ФЕСТИВАЛІ:

Мета: формування професійного інтересу у педагогів до проблеми виховання і навчання дітей з ООП, розкриття освітніх можливостей різних предметних галузей корекційної педагогіки і потенційних можливостей розвитку дітей з ООП.

Коли: 16 лютого 9.00-19.00

Де: Запоріжжя, Жуковського, 66 (навчальний корпус ЗНУ №1)

Кількість місць обмежена – 170 чоловік. Кожен учасник отримає сертифікат про участь та можливість виграти призи від спікерів та організаторів.

  • MEET UP! Німецько-українські зустрічі молоді.

Метою програми «MEET UP! Німецько-українські зустрічі молоді» є інтенсифікувати відносини з Україною, надати підтримку молодим людям з Німеччини та України, з активною позицією за демократичні цінності та підтримати порозуміння між народами. Дедлайн – 15 лютого 2019 р.

Переможниці та переможці отримають фінасування проекту від 2.000 до 10.000 €. Подати заявку


ВАКАНСІЇ:

ПРООН шукає Project Coordinator / Parliamentary Reform Team Lead

Основні обов’язки: управління проектом.

Останній день подання – 6 лютого 2019 р.

Project Coordinator в Польську Гуманітарну Акцію (Краматорськ)

Основні обов’язки: управління командою проекту;

Останній день подання – 7 лютого 2019 р.

ГУРТ шукає менеджера/менеджерку українсько-швейцарського проекту

Основні обов’язки: загальний менеджмент заходів за проектом

Останній день подання – 8 лютого 2019 р.

Менеджер проектів в Одесі

Основні обов’язки: організація управління проектами;

Останній день подання – 28 лютого 2019 р.

david-iskander-599066-unsplash


ЗНУ:

14 січня 2019 року, в Запорізькому національному університеті почалася реєстрація на безкоштовні пробні тренінги із ЗНО-2019.

Скористатися можливістю можна за посиланням: https://signup.znu.edu.ua/index.php?r=student%2Fregistration&id_group=32, заповнивши відповідну форму. Уже зараз абітурієнти можуть обрати ті предмети, із яких необхідно перевірити свій фактичний рівень знань.

  • 10 лютого з біології і фізики (початок о 09.00).
  • 10 лютого з хімії та географії (початок о 13.00).
  • 24 лютого з української мови та літератури (початок о 09.00).
  • 24 лютого з іноземної мови (початок о 13.00).
  • 3 березня із математики (початок о 09.00).
  • 3 березня з історії України (початок о 13.00).

Звернутися до консультаційно-реєстраційного пункту ЗНУ можна, завітавши за адресою: м. Запоріжжя, вул. Жуковського, буд. 66 Б, навчальний корпус №2, каб. 204, 209 або за телефонами: (061) 289-12-96, 228-75-41.

понеділок-четвер – із 8.30 до 17.30,

п’ятниця – із 8.30 до 16.15 (обідня перерва – з 12.00 до 12.45).


Джерела: