Відміна зимового часу «зсуне» полудень

Відтепер українцям не доведеться переводити свої годинники. 20 вересня Верховна Рада прийняла рішення більше не переходити на зимовий час. Ініціатором законопроекту став Олег Надоша, депутат від Партії Регіонів.

На його думку, щорічне переведення годинників назад та вперед викликає погіршення стану здоров’я людини, оскільки вимагає значної адаптації організму. Подекуди цей процес може тривати до 2-3 тижнів.

Проте хронобіологи та хронотерапевти, позицією яких, до речі, ніхто не цікавився, упевнені, що користь переведення годинників у тому, що людина підлаштовується під довжину світлового дня. А таким способом можна лікувати епілепсію, ревматизм, гіпертонію, псоріаз та інші хвороби.

Дмитро Станкевич, доцент кафедри астрономії Інституту астрономії, в коментарях газеті «Сегодня» зауважив, що подібна відміна «зсуне» полудень. І якщо для Харкова така зміна коливатиметься у межах 30 хвилин, то Західна Україна зустрічатиме зеніт сонця о 13.30. Крім того, різниця у часі із більшістю європейських країн тепер буде плаваючою – дві години літом і три зимою.

Нагадаємо, що 7-го серпня подібний закон прийняла сусідня Росія, а слідом за нею, 15-го вересня, скасувала перехід на зимовий час Білорусь.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Катерина Полякова