Учасники Школи громадської активності «Z-1» створять бренд Запоріжжя як міста добробуту й перспектив

Молоді громадські активісти Запоріжжя об’єднали зусилля, щоб змінити рідне місто на краще. У грудні вони організували й провели першу Школу громадської активності «Z-1».

Свою мету ініціатори руху на чолі зі студентським мером Михайлом Федоровим вбачали в активізації молодіжного руху. Школа «Z-1» покликана надати молоді знання й навички, що дозволять їм підвищити громадську ефективність. Кінцевим результатом проекту стало формування команди активістів, яка здатна реалізувати корисні й суспільно важливі проекти.

Відбір учасників здійснювався на основі заповнених анкет. Участь у Школі взяли 30 осіб, серед яких молоді люди віком від 16 до 35 років. Так, серед них були  майбутні політологи, історики, соціологи, програмісти, фізики, а також перспективні бізнесмени, рекламісти, ІТ-технологи, журналісти. Проект об’єднав учасників громадських рухів, членів громадських організацій, волонтерів та просто небайдужих молодих людей, які прагнуть реальних змін.

У межах проекту реалізовано серію безкоштовних освітніх тренінгів теоретичної і практичної форм, зокрема, «Вступ до громадської діяльності», «Лідер та його команда», «Тайм-менеджмент, мистецтво особистісної самоорганізації», «Ораторське мистецтво. Публічні комунікації», «Нові медіа на службі у тебе», «Методи фінансування громадських ініціатив», «Написання проектів».

Тренінги проводились 8-9 та 15-16 грудня професійними тренерами та відомими громадськими діячами Запоріжжя, Донецька та Харкова. Участь у Школі була безкоштовною.

Учасники знову зібралися разом, щоб підбити підсумки проекту й поділитися враженнями, 22 грудня. Молоді активісти впевнені: разом вони зможуть досягти намічених цілей та створити бренд Запоріжжя як міста добробуту й перспектив.

Детально ознайомитися з описом кожного дня Школи ви можете тут.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Ольга Філіпова, Рух «Актив-Z»