Український розмовний клуб

 

 

 

 

 

 

 

У моєму рідному місті Нікополі ще у минулому році  з’явився один дуже цікавий клуб, учасником якого я  відразу стала і думаю, що було б не погано й розповісти про нього й Вам! Він був створений за аналогією такого ж клубу у Донецьку. Його задача розповісти та показати людям, особливо молодим , що українська мова є  нашою  рідною, а розмовляти нею красиво.

Кожну неділю проходять зустрічі (у приміщені  Центральної дитячої бібліотеки, парках ,скверах, пляжі)на яких люди спілкуються виключно українською мовою, або вчаться це робити. Також презентують свою творчість, читаючи свої вірші та прозу, граючи на гітарі та співаючи .А ще проводять  різні акції, розповсюджують листівки та плакати.

Зустрічі постійно інтелектуально насичені та цікаві  знайомством  з новими людьми. Іх відвідують не лише всі бажаючі ,а й запрошені гості. Це журналісти ,поети ,художники та інші цікаві особистості.

Український розмовний клуб – те місце де почуваєш себе добре та затишно. Ти можеш  посидіти за чашечкою гарячого чаю з солодощами , обговорити якісь новини, літературу, науку, історію та просто поділитися тим ,що  в тебе на душі.

Також однією з особливостей є те, що клуб створив молодий  парубок ,якому усього 18 років, але він поставив ціль та йшов до неї ,без підтримки. Він постійно сам усе організовує , шукає приміщення ,відповідає та домовляється за все. І намагається розповсюджувати українську мову у нашому місті, де почути її велика рідкість. Створювати такі клуби дуже гарна ідея і по Україні їх стає все більше.

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Ольга Махинько