Запорізьким активістам Євромайдану псують машини: в міліції справи відкривають і відразу ж закривають

Запорізьким активістам Євромайдану Ігорю Артюшенку та Ігорю Лукашенку вночі 15 січня пошкодили автомобілі.

Машину пана Лукашенка облили кислотою, автомобіль же Арюшенка обмалювали нецензурними словами та зображеннями, які відверто натякали, що це покарання за його громадську діяльність. Крім того, радіатор, вихлопну трубу та ручки машини залили монтажною піною.

«Противники Майдану обрали такий спосіб боротьби, бо на інший нездатні. У нинішньої влади немає реальних людей, які б їх підтримували, а тому вони не можуть протиставити нам ніяких законних дій. От і доводиться їм наймати провокаторів, які діятимуть під покровом ночі. Мета очевидна: залякати не тільки мене, а й тих людей, які підтримують вимоги Майдану. Щоб мешканці Запоріжжя боялися відстоювати свою громадянську позицію. По всьому видно, що влада намагається «навести порядок», але свій, злочинний», – прокоментував ситуацію пан Артюшенко.

Активісти впевнені: таким способом влада намагається залякати майданівців після винесеного рішення: Автомайдан має долучитися до бойкоту бізнесів, які належать регіоналам.

Про це Ігор Артюшенко написав на своїй сторінці в Facebook.

До речі, автомобіль Ігоря Артюшенка постраждав вже вдруге. Першого разу його також облили кислотою.

«По першій справі (облиття мого авто акумуляторною кислотою) порушили кримінальну справа за ст. 194 ч. 1 ККУ – умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах. Але через два дні слідчий закрив її у зв’язку з тим, що вказана сума пошкодження (10 тисяч гривень) замала для цієї статті. На такі дії слідчого я подав скаргу, й зараз справа знаходиться в суді. Щодо сьогоднішніх подій я також написав заяву в міліцію, й справу відкрили за тією ж статтею. Відтак, розумію, що вже завтра слідчий її знову закриє. Відверто, мені незрозумілі дії правоохоронних органів, які свідомо відкривають справи за такими статтями, які одразу ж можна закрити. Це значить, що можна й не шукати, ніхто не понесе законного покарання», – розповів «Порогам» Ігор Артюшенко

Матеріал взято із старої версії сайту «Пороги».
Автор : Марина Ботнарева