Викладач ЗНУ розповіла про регіональні тенденції на міжнародній конференції журналістів

46f5d8e5342dВикладач факультету журналістики ЗНУ, завідуюча лабораторією інтернет-радіо «Університет» та новітніх медіа Наталія Виговська виступила на міжнародній конференції «Трансформація журналістики: цифрові виклики професійним стандартам та медіа-етиці».

Захід за участю провідних вітчизняних та міжнародних медіа-експертів відбувся 9 грудня у Києві. Його організувала Національна спілка журналістів України спільно з Офісом Координатора ОБСЄ в Україні, Державним комітетом з питань телебачення і радіомовлення та Комісією з журналістської етики.

10363553_729970760421124_4402645128319771922_nУ рамках конференції експерти розглянули проблеми трендів в онлайн-медіа, відповідальності за контент, управління онлайн-платформами та інструментів цифрової журналістики. Журналісти намагалися знайти відповіді на питання, чому надавати перевагу оперативності чи достовірності, наскільки точно слід дотримуватися стандартів та журналістської етики, у чому переваги і недоліки присутності в соцмережах, як працювати в умовах пропаганди та протистояти цензурі.

Серед спікерів конференції були старший радник Представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Фране Мароевіч, шеф-редактор ГО «Телекритика» Наталя Лигачова», фотограф «Нью-Йорк Таймс» Алан Чін, редактор BBC Україна Ніна Курята, дописувач «Slate», «Newsweek», «Zeit Online» Лусьєн Кім, а також представники празького медіа інституту «SourceFabric» Себастьян Хорн та Вероніка Дівісова.

Наталія Виговська виступила на конференції з презентацією «Мультимедійність та конвергентність: як змінюються регіональні ЗМІ», якою викликала неабияке зацікавлення аудиторії.

В одній панелі з представницею Запорізького національного університету виступали головний редактор BBC Україна Ніна Кур’ята, головред Громадського ТБ Роман Скрипін, журналіст із США Лусьєн Кім.