У Запоріжжі відкрилася фотовиставка «Hello, USA»

00001Персональна виставка «Hello, USA» запорізької молодої фотохудожниці Аліни Свиридюк відкрилася 5 листопада в обласній науковій бібліотеці ім. Горького. Це вже третя персональна виставка фотографа.

«Свої перші фото я почала робити ще в 15 років. Потім вчилася на курсах Асоціації фотохудожників Запоріжжя. Там мене навчили формувати власний погляд на все, що мене оточує», – розповіла дівчина.

Перша фотовиставка Аліни Свиридюк була пейзажною, друга – портретною, про нову експозицію автор розповідає так: «Я знайшла себе в архітектурі».

Знімки, представлені на виставці, фотограф зробила, подорожуючи у п’яти американських штатах: Калифорниї , Сан-Франциско, Бостоні, Нью-Йорку та Вашингтоні.

«До США я потрапила за програмою «Work and Travel», яка надає можливість студентам поїхати до Америки та знайти там тимчасову роботу. Я працювала рятівником. Задля цього за два тижні навчилася плавати, потім два місяці не виходила з басейну», – поділилася Аліна Свиридюк.

Фотохудожницю захопила американська архітектура, і вона мріє спіймати в об’єктив своєї камери родзинки архітектури ще 45 штатів.

«Любов до архітектури з мене тепер не витягнути», – наголосила Аліна.

Автор: Юхим Єрмілін