ПАЦІЄНТ СКОРІШЕ ЖИВИЙ: збірна України з футболу зіграла в нічию проти Туреччини

У напруженому поєдинку відбору до Чемпіонату світу, команди видали дуже результативний матч.

З початку матчу наші хлопці взяли м’яч під свій контроль. Не дивлячись на гостьовий статус поєдинку, українці відчували себе впевнено і незабаром втілили свою перевагу в забитий м’яч. Кравець заробив пенальті, а Ярмоленко спокійно відправив м’яч у сітку. Не минуло й двох хвилин, як все ті ж Ярмоленко-Кравець загнали другий м’яч: після передачі зі своєї половини поля Ярмоленко виграв боротьбу – прикрив м’яч корпусом і зробив передачу на Кравця, форвард іспанської «Гранади» був точний! 2: 0 в середині першого тайму!

Про такий початку матчу на чужому стадіоні можна було мріяти. Перед перервою Кравець міг забити третій м’яч і зняти всі запитання про переможця, але після прекрасної передачі Зінченко пробив вище воріт. В атаці у відповідь турки змогли відіграти один м’яч: після подачі з кутового Туфан спокійно відправив м’яч у сітку. Холодний душ для наших футболістів.

Другий тайм наші теж почали активніше господарів. Класний момент упустив все той же Кравець потрапивши в перекладину, небезпечний удар Соболя кіпер турків перевів на кутовий. Ближче до середини другого тайму наші футболісти віддали м’яч супернику, свідомо почали грати на утримання рахунку, і на наші ворота посипалися небезпечні стандарти і неприємні удари.

В одному з таких стандартів арбітр угледів порушення в штрафному майданчику, як результат – пенальті. І за десять хвилин до кінця матчу рахунок став рівним 2: 2. Останні хвилини виявилися дуже валідольними для українських уболівальників, адже турецькі футболісти буквально взяли в облогу нашу половину поля. Але, на щастя, українським футболістам вдалося втримати нічийний рахунок.

P.S. Мені дуже імпонує ігровий стиль збірної Шевченко. Команда стала грати в цікавий, атакуючий футбол. Але у Андрія Миколайовича ще залишилося багато роботи. Уже вкотре ми не виграємо через гру під час стандартних положень, плюс потрібно скоріше визначиться з центральними захисниками. У сьогоднішньої збірної є дуже хороший потенціал, і я вірю що у цих хлопців є майбутнє!

 

Дмитро Горін