У Запоріжжі дітей із малозабезпечених сімей запрошують вивчати англійську

 

У Запорізькій обласній науковій бібліотеці відбулося відкриття Програми малих стипендій з вивчення англійської мови для дітей з малозабезпечених сімей “English Access Microscholarship  Program” або скорочено  “Access”. 

Координатор проекту в Запоріжжі Микола Колодяжний розказав “ПОРОГАМ”, що програма уже викликала ажіотаж — за тиждень сформували півгрупи:

“Вже зараховано дев’ятеро дітей. Набір до повної групи – 20 осіб – триває. Наразі подали заявки ще близько 10 потенційних учасників, і документи продовжують надходити. На п’ятницю призначена наступна співбесіда, але чи всі діти будуть зараховані, наразі ще не можу сказати. Тому група продовжує формуватися, і ми збираємо документи.”

Програма Access дає можливість учням у декількох регіонах України, зокрема у місті Запоріжжі, поглибити свої знання англійської мови, розвинути лідерські навички і взяти активну участь у розвитку України, а також більше дізнатись про США. Організатори також зазначають, що особливо чекають на заявки від молодих переселенців із зони АТО.

Сьогодні вже відомо, де проходитимуть заняття, хто викладатиме для учасників програми та чим це відрізнятиметься від звичних шкільних уроків: 

“Основна частина курсів буде проходити на базі Запорізької обласної універсальної наукової бібліотеки, в лекційній залі та у мультимедійному центрі “Вікно в Америку”. Орієнтовно наразі вичначено час занять у середу і у п’ятницю з 16 до 18 години, але графік ще може коригуватися.

Проводитимуть заняття досить відомі та авторитетні запорізькі вчительки – Оксана Колесник з 31-ї гімназії, та Оксана Холод із гімназії №93. Це викладачі, які мають великий та успішний досвід роботи із дітьми, та пройшли ретельний конкурсний відбір.

Одна з особливостей майбутніх занятть – вони проходитимуть у інтерактивній, іноді навіть ігровій формі, що допоможе дітям вивчати англійську легко та з задоволенням.”

Програма “Access” оплачує вартість позашкільного навчання учнів, підручників, а також витрат, пов’язаних з навчанням на базі дитячих літніх таборів.

ВИМОГИ ПРОГРАМИ:

Кандидати на участь у Програмі Access повинні надати:

  1. Посвідчення особи або свідоцтво про народження (оригінал і копію).
  2. Табель або атестат навчального закладу з оцінками за останній навчальний рік (оригінал і копію). Відповідно до вимог програми, загальний середній бал успішності повинен бути не менш, ніж 8 з 12.
  3. Документи, що підтверджують статус малозабезпеченої особи/сім’ї, чи особи/cім’ї, яка перебуває у складних обставинах.
  4. 2 фотографії розміром 3 х 4 см
  5. Резюме (перелік досягнень і навичок)
  6. Мотиваційний лист (чому кандидат бажає взяти участь у програмі)
  7. Рекомендаційні листи від: 1) керівника навчального закладу, і 2) вчителя англійської мови
  • Очікується, що кандидати на участь у програмі, володіють принаймі базовим рівнем англійської мови на момент початку занять.
  • Також до уваги братимуться рівень мотивації, дисциплінованість і поведінка кандидатів.
  • Мінімальний вік для участі – 13 років на день початку занять.

Зазначені документи (копії) надавати особисто або надсилати до координатора заходів програми Access у м. Запоріжжі Колодяжного Миколи Миколайовича, громадська організація «Центр мистецтв “Арт-Простір”», проспект Соборний, 142 (обласна бібліотека, перший поверх), тел.: (067) 614-10-53, ел.пошта [email protected], з копією на адресу ел.пошти [email protected]

Ганна Гринь