Запоріжці взяли участь у Всеукраїнському флешмобі з вимогою дати переселенцям право голосу

14 березня на Площі Героїв Майдану біля Запорізької облдержанміністрації  жителі міста разом із переселенцями влаштували флешмоб, аби переконати суспільство та владу, що вони також мають право голосувати на місцевих виборах. 

«Кожен голос впливає», – закликали учасники заходу.

Усі вони були одягнені у футболки з надписом «Маю вплив». На площі перед обласною радою, переселенці склали великий пазл карти України та, взявшись за руки, заспівали кавер групи “С.К.А.Й” на пісню Тараса Петриненка «Україно!».

“Ми вважаємо, що внутрішньо переміщенні особи та трудові мігранти мають отримати право голосу на місцевих виборах, тому що вони живуть тут вже досить довгий час. І це зовсім не їх вина, що регіон, у якому вони проживали, знаходиться у стані війни. Але вони прижилися у цьому регіоні, він їм сподобався, вони хочуть його розвивати, вони тут працюють, сплачують податки, їхні діти ходять до місцевих шкіл. Це означає, що ці люди мають отримати право голосу аби впливати на місцеву владу, – пояснює організаторка флешмобу Ганна Дворна.

Переселенці вже поборолись за свої права таким чином у Дніпрі, Вінниці та Бердянську. Невдовзі така акція буде організована ще у Львові, Одесі та Харкові та Києві.

Карина Невмивака, Євген Рябко