Інститут «Республіка» запрошує на форум з питань співпраці влади і громади в Запоріжжі

Як побудувати продуктивну взаємодію між владою і громадою? Які інструменти співпраці передбачені законодавством? Відповіді на ці та інші питання шукатимуть учасники форуму «Синергія влади та громади – можлива?/!», що відбудеться 30 червня на базі Запорізького обласного центру молоді.

Регіональний форум у рамках проекту «Активна громада: право вибору» ставить на меті налагодити діалог і співпрацю між представниками влади та громадянами. Організатори запрошують учасників заходу – політичних експертів, представників влади, громадських діячів, журналістів і зацікавлених містян – до пошуку дієвих методів взаємодії та обговорення спільних дій, що сприятимуть розвитку міст і країни.

Під час форуму будуть презентовані результати дослідження про звітування депутатів місцевих рад. Експерти Інституту «Республіка» підготували кількісний та якісний аналіз депутатських звітів і розкажуть, чому звітування стосується кожного в громаді.

Також у рамках заходу відбудеться обговорення можливостей участі громадян у прийнятті рішень на місцевому рівні. Кожен учасник матиме змогу поставити запитання до експертів і представників влади, долучитись до загальної дискусії, а також отримати новий посібник «Інструментарій для громадян».

Початок форуму – 30 червня о 17:00. Місце проведення – Запорізький обласний центр молоді (вул. Патріотична, 49). Більше актуальної інформації на сторінці події.

Форма реєстрації для участі в заході й отримання посібника доступна за покликанням.

Всеукраїнська ініціатива «Активна Громада» – об’єднання людей та громадських рухів задля самоорганізації та участі у вирішенні місцевих проблем. Ініціатива створена в рамках діяльності Інституту «Республіка».

Проект «Активна Громада: право вибору» впроваджується за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI) за фінансової підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).