Вихідні без Wi-Fi? Місія здійсненна!

Минулої суботи у мене були грандіозні плани: переглянути новий кінофільм, опублікувати в Instagram декілька фото, погортати стрічку новин та багато-багато іншого. Однак… виявилося, що я забула поповнити рахунок. Тому Інтернету не було так само, як кенгуру не буває в Африці. Плани руйнувалися, і нудний вихідний день підкрадався. У цей момент я задумалася: «Як ми жили без Інтернету, і навіть комп’ютеру, десять років тому?»

Пропоную власний перелік приголомшливих ідей, як провести вихідний без гаджетів та виходу у Всесвітню мережу.

Влаштуйте велопрогулянку. Якщо у вас є вільний час, але не знаєте чим зайнятися, на допомогу прийде двоколісний «залізний кінь». Беріть друзів, рюкзак і вирушайте у мандри чудернацькими місцинками. Ви можете виїхати за місто або ж поїхати на набережну, відвідати парк і влаштувати там пікнік. Якщо у вас немає велосипеду, поцікавтеся, де знайти на прокат – це досить розповсюджена річ у сучасних містах.

Задоволення від того, що зробив це своїми руками. Кожна людина талановита і має своє хобі. Можливо, це моделювання, вишивання або ремонтування техніки. Присвятіть день своїй улюбленій справі. Натхнення вам і задоволення, шановні умільці!

Салон краси у себе вдома. Ця ідея не лише для дівчат, як може здаватися на перший погляд. Тут безліч варіантів: догляд за волоссям, манікюр, незвичайний мейк-ап або створення неповторної форми для бороди.

6

Кажемо «так» експериментам на кухні. Давно хотіли приготувати щось незвичайне, але все не було для цього слушної хвилинки? Цей вихідний виправить таку ситуацію. Одягайте фартух – і ви талановитий шеф-кухар на власній кухні. Маршмелоу чи пиріг, духмяний стейк або екстраординарний салат, запечені яблука чи піца – у вас все вийде. Пригостіть кулінарними шедеврами родину та друзів і разом насолодіться гарним вихідним.

Чи давно ви грали у настільні ігри? З появою смартфонів гральне поле та фішки були замінені на сенсорну кнопку «PLAY». Діставайте з верхньої полиці «Монополію», «Ерудит» чи «Бридж». Збирайте веселу компанію і проводьте вихідні цікаво без гаджетів.

Ролики чи ковзани? Все залежить від сезону. Вирушайте на ролердром або каток з друзями та отримуйте максимум адреналіну та позитивних емоцій. Взимку також можна вирушити на гірку із санчатами (навіть якщо вам 35 років). Час пролетить непомітно і весело. Крім того, ви потренуєте координацію рухів, м’язи ніг та дихальну систему.

Пізнайте культурну сутність свого міста. Чи давно ви були у музеї чи театрі? Виставки, фестивалі, екскурсії – щось цікавить? Прийшов час для культурного розвитку. Беріть афішу, обирайте найяскравішу подію та прямуйте туди. Вам гарантовані зустрічі з однодумцями, незабутні враження та гарний настрій!

Екскурсія власними шафами. Якщо ви не є шанувальником масштабних подій, пропонуємо вам подорож на одну людину. Відкривайте будь-яку шафу у своїй квартирі та вирушайте у захопливий круїз. Ви здивуєтесь, наскільки багато цікавинок сховано за дверцятами меблів. Ви знайдете одяг, який не носили вже декілька років, сувеніри та іграшки, про які давно забули.

«Старі фотографії на стіл розклади». Як сказано у відомій пісні, так раджу і я. Погортайте альбоми, згадайте щасливі моменти. Перегляньте чорно-білі фотокартки, створені півсторіччя тому. Без минулого не буває майбутнього.

Почитайте книгу. Нехай кажуть, що електронні аналоги замінили своїх паперових попередників. Знайдеться тисяча аргументів проти такої думки. Візьміть книгу з фентезі, пригодницьким романом, детективом або поезією. Пориньте у світ літератури, де шелестять сторінки та пахне дитинством.7

Сподіваюся, мої ідеї актуальні та доречні для вас. Бажаю читачам, щоб електронні пристрої лише допомагали в роботі та спілкуванні, а не робили з нас зомбованих юзерів, яким не цікаво поза межами екрану!

  Наталія ДАНИЛЮК