Ветерани української рок-музики: гурт СКАЙ у Запоріжжі

Гурт СКАЙ, на чолі якого головний соліст Олег Собчук, вже 22 роки збагачує український рок. Цінувачі якісної вітчизняної музики знають хлопців, завдяки хітам “Подаруй світло”, “Best Друг”, “Тебе це може вбити”. Під час повномасштабного вторгнення гурт не припинив підтримувати українців своїми піснями. 23 березня 2023 року СКАЙ презентували новий альбом “Напролом”. Найпопулярнішим треком з альбому за переглядами в Ютуб вважається “Легковажна”. Пісня виявилась до душі сучасній українській молоді, що дало гуртові друге дихання. СКАЙ підтримують українців не тільки на відстані, а й своєю присутністю, дарують нові емоції виконанням улюблених хітів наживо. Наразі в хлопців тур великими містами України.

В Запоріжжі 6 та 7 травня музиканти відпрацювали ТРИ концерти. На початку виступів СКАЙ наполягали на фільмуванні та поширенні відео концерту в соціальних мережах, задля популяризації музики українською мовою. Також, як було зазначено ведучим, частина грошей за квитки піде на допомогу ЗСУ: “З кожного квиточка за останні 70 концертів і сьогодні з вашого, також, 30 гривень автоматично йдуть на рахунок Збройним Силам України”.

Олег Собчук сумлінно 1,5 години відспівав авторські треки гурту та кавер на пісню Тараса Петриненка “Україна”. Зал аплодував стоячи не тільки музикантам, а й присутнім в залі воїнам ЗСУ. Запоріжці принесли з собою прапори України, один з яких буде розіграний на наступному концерті гурту. Особливістю програми був аукціон, лотами якого є футболки з підписами усіх учасників СКАЙ. Гроші з розіграшу підуть на благочинну акцію “#ВРЯТУЙКІНЦІВКУ”, метою якої є допомога захисникам і захисницям зберегти частини тіла, які зазнали пошкоджень в бою за Україну.

На останньому концерті всіх шокував запоріжець Антон, який заплатив за футболки, для себе і своєї дівчини, 800 доларів (майже 30 тисяч гривень). Наступним лотом був прапор України з автографами СКАЙ. Запоріжанка Аліна в запеклій боротьбі за символ отримала лот за 11000 гривень. Сума стане донатом на допомогу Збройним Силам України.

Після аукціону до публіки повернувся Олег з треком “Тебе це може вбити”. Зал співав разом із солістом. Завершальною піснею була “Ти сподобалась мені”, в кінці якої лунали овації. Після концерту запоріжці мали змогу сфотографуватися з учасниками гурту та отримати автограф. 26 травня відбудеться великий концерт СКАЙ в Києві з ексклюзивною програмою “Подаруй світло” із запрошеними гостями Златою Огнєвіч, Арсеном Мірзояном, “Піккардійською Терцією” та SANNA.

Діана Кулинич

Джерела: Ютуб-канал СКАЙ

Інстаграм СКАЙ