Академія STREAM-освіти ЗНУ відкриває можливості для молодих талантів

джерело ілюстрації

У Запорізькому національному університеті офіційно розпочала роботу Академія STREAM-освіти. Учасниками першого дня цієї події стали учні 10-х класів Академічного ліцею «Вибір» та гімназії №107.

Школярів біля третього корпусу привітали заступниця декана математичного факультету з профорієнтаційної роботи Марина Гречнєва, начальниця відділу доуніверситетської підготовки, профорієнтації та працевлаштування Галина Микитів, директорка центру НТТ «Політ» Наталія Лєвіна та проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи Олександр Гура.

В цей день учні відвідали лекційні заняття на такі теми: «Кримінальні історії: відомі справи та загадкові розслідування» від доцентки, в.о. завідувача кафедри кримінального права та правоохоронної діяльності Ірини Єни та «Застосування методів аналітичної хімії у криміналістичній експертизі» від доцентки кафедри хімії Ольги Луганської.

По завершені навчання в Академії, учасники зможуть отримати сертифікати, а також матимуть змогу оформити перше портфоліо для своєї майбутньої професійної діяльності.

Одна з учасниць, Наталія Ткаченко, учениця 10-Б класу ліцею «Вибір» розповіла про свої сподівання від участі в цьому проекті: «Я сподіваюся, що ці уроки допоможуть мені визначитися з майбутньою професією. Це – чудова можливість розвиватися і дізнатися більше про різні напрями науки».

підготував за матеріалами пресслужби ЗНУ

Микола Амелін