«Реал» розгромив «Ювентус» у фіналі Ліги Чемпіонів

Фінал Ліги Чемпіонів – це завжди головний матч року. Тим більше, коли зустрічаються імениті суперники – «Ювентус», який показав добру гру в цьому сезоні, і «Реал Мадрид», що може стати першою командою в історії, котра зуміла виграти Лігу Чемпіонів двічі поспіль.

Уже з перших хвилин «Юве» почав домінувати і зумів створив кілька небезпечних моментів, але голкіпер «вершкових» Кейлор Навас парирував їх усі. «Реал» відповів голом – на 20 хвилині Кріштіану Роналду отримав пас від Карвахаля і точним ударом увігнав м’яч у сітку воріт, зробивши рахунок 1–0.

Після пропущеного голу «Ювентус» зумів швидко відігратися. На 27 хвилині Маріо Манджукич отримав пас від Ігуаїна і красивим ударом «ножицями» зрівняв рахунок 1–1.

Другий тайм був повністю на боці «Реала» – саме іспанці створювали моменти, що призвели до повного занепаду «Ювентуса». Спочатку на 61 хвилині Каземіро дальнім ударом з допомогою рикошету від Хедіра зробив рахунок 1–2. Усього за три хвилини «Реал» подвоїв свою перевагу, Лука Модріч зробив передачу в штрафний майданчик, і Кріштіану Роналду точним ударом переправив м’яч у сітку.

Фінальною крапкою став гол Асенсио на 90 хвилині. Молодий іспанець, отримавши пас від Марсело, одним дотиком переграв Буффона, зробивши рахунок 1–4.

Варто додати, що «Ювентус» догравав матч неповним складом. Хуан Куадрадо, який вийшов на заміну, всього за 18 хвилин встиг отримати дві жовті картки та залишив команду.

Отже, «Реал» став першою командою, що двічі виграла Лігу Чемпіонів.

Ювентус – Реал 1: 4

Голи: Манджукич, 27 – Роналду, 20, 64, Каземіро, 61, Асенсио, 90

Ювентус: Буффон – Барцальї (Куадрадо, 66), Бонуччі, К’єлліні, Алекс Сандро – Хедіра, Пьянич (Маркізіо, 71) – Дані Алвес, Диба (Лемін, 78), Манджукич – Ігуаїн

Реал: Навас – Карвахаль, Рамос, Варан, Марсело – Модріч, Каземіро, Кроос (Мората, 89) – Іско (Асенсио, 82), Бензема (Бейл, 77), Роналду

Попередження: Диба, Пьянич, Алекс Сандро, Куадрадо – Рамос, Карвахаль, Кроос

Вилучення: Куадрадо, 84 (друга жовта картка)

Підготував Олексій Малиш

Фото: uefa.com